Силно писмо до всички емигранти - "Преди да тръгнеш, помисли!"

25682
Силно писмо до всички емигранти - "Преди да тръгнеш, помисли!"

Преди да тръгнеш, помисли. Струва ли си или всичко е само за пари.

Знам, с мечти и надежди само не се живее, трябва хляб на масата, ток в къщата, нови обувки, учебници и дрехи за децата. Но направи ли всичко възможно, за да ги осигуриш тук? Постара ли се, признай си, направи ли всичко по силите си или се остави по течението, което те отведе до банката, заемите, дълговете и бързите кредити?

Емигрантка написа разстърсващо писмо до всички българи

Да напуснеш родината, защото си принуден е едно, а за да я напуснеш, защото нищо вече не те задържа тук - съвсем друго. Десетки хиляди ...

Хората разубеждават, черногледството побеждава. Ако смяташ, че държавата е срещу теб, че всеки се опитва да ти подложи крак, как очакваш да се случи нещо. Ако нямаш смелост, ако нямаш идеи, ако нямаш образование, как очакваш някой да ти даде работа?

В училище стара ли се да бъдеш отличник или ходеше за междучасията, вбесяваше учителите и караше майка ти да плаче, че пак бере срам на родителската среща? В университета ходеше ли на кафе, вместо на лекции, преписваше ли на всеки изпит и изгуби ли си времето тези 4-5 години?

Признай си.

Мързеше ли те да си намериш работа и да се изнесеш от вас до 25, че и на 30 години? Майка ти ли се грижеше за сметките, за джобните и за прането ти? На колко години си и какво си направил ти с живота си, за да ти се отплати той?

Новото българско преселение

Какво гони българите в чужбина? Има ли нещо общо между българските мигранти, които търсят късмета си на Запад, и бежанците, които сега...

Признай си.

Преди да хванеш куфарите и да си хванеш пътя за Терминалите, за да станеш слуга в чужда държава, помисли какво още не си направил тук, за да може твоята държава да е твоят дом. Научи ли езика или ще ни излагаш пред цял свят с лош английски? Профука ли парите, с които можеше да идеш на курс и да се научиш да говориш като човек, за нова кола и телефон?

Признай си! Признай си! Признай си!

Не направи достатъчно, признай си. Не бягай, остани тук и довърши започнатото. Защото човек напуска единствено, когато вече е опитал всичко и е дал всичко от себе си. Имаш времето, намери волята.

20 снимки, които доказват, че България е най-красива на света

Как да не я обичаш? Как да не искаш да останеш тук? България - домът, родината и единственото кътче за Земята, в което се чувстваш исти...

Преди да тръгнеш, помисли, направи ли всичко по силите си?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...