Символи на ЛЮБОВТА

7576
Символи на ЛЮБОВТА
Снимка: iStock

Сърце

Най-известният универсален символ на любовта е сърцето, което е в основата на романтичната любов, привързаната емоция и грижата. Среща се често в бижута и фигурки, с които може да изразите любовта си.

Роза

Робърт Фрост казва: „Любовта ми е като червена, червена роза, наскоро поникнала през юни.“ Тази линия прави сравнение между романтичната любов и червена роза, но има своите корени в религията. Червената роза е чудесен израз на любовта към партньора ви и символизира страст и физическо желание. В гръцката митология розата се свързва с богинята Афродита, а в християнството се свързва с Дева Мария.

Покажете любовта си - ето няколко начина

Анх

Наричан още crux ansata, ключът към живота или кръстът на живота, Ankh е може би най-известният сред древните египетски символи. Прилича на християнския кръст, който прави примка на върха и обикновено представлява живот и безсмъртие. Анкх символизира и плодородието.

Менат

Менат е египетски символ - „силно украсена с мъниста огърлица, характеризираща се с полумесец отпред, тежка яка и противотежест отзад“. Носел се с надеждата, че ще донесе късмет, радост, любов, плодовитост на притежателя си.

Кленови листа

В Япония и Китай червено кленово листо се използва като емблема на влюбените и напомня за красотата на любовното чувство. Кленовият лист се поставя в подножието на леглото, за да привлече сексуално удоволствие, да осигури дълбок сън и да предотврати злото. Кленовият лист символизира хубавите чувства, свързани с любовта.

Цитати за любовта: Какво е любов през очите на известни личности?

Любовни възли

Любовният възел е уникален келтски символ на любовта, известен по целия свят. Състои от две въжета, свързани заедно в сложен възел, така че въжетата изглеждат като едно, без начало или край. Точно като силата на любовта при двама влюбени.

Легендата разказва, че когато на келтските моряци от древността им липсвали възлюбените им, докато били в морето, те завързвали този възел като символ на желанието на сърцето да се свържат с партньора си. Когато се завърнат у дома, те ги подарявали на любимия, като символ на вечния съюз между двама. Моряшкият възел е най-известен, но има и келтски спирален или овален възел, келтска змия, кръгли и квадратни възли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com