След секс: Защо жените се влюбват, а мъжете искат още

142424
След секс: Защо жените се влюбват, а мъжете искат още
Снимка: Thinkstock

Сексът е неотменна част от живота ни- това е истината! Но какво се случва с хората по време на секс и влияе така различно върху представителите на двата пола? Защо той кара мъжете да искат още, а жените да се влюбват?

Няколко минути преди оргазма, без значение при мъжа или жената, в мозъка се „събужда“ частта, която отговаря за получаването на удоволствието от храна и напитки. А след кулминацията се активизира хипоталамуса. В обикновено състояние той регулира чувството за умора, жажда и глад.

Няколко нестандартни идеи за фелацио

Във фелациото има повече интимност, от колкото в други видове секс. Готовността да дадеш на партньора ласка с устни и език показва близ...

А какво се случва в организма по време на секс? Тогава се произвежда т.нар. хормон на прегръдките - окситоцин. Той служи за понижаването на психологическата защита у сексуалните партньори и помага за повишаването на доверието между тях.

Но, при жените, окситоцинът се произвежда в по-големи количества. Именно затова те се влюбват така лесно в мъжете, с които са имали сексуална връзка, дори тя да е била мимолетна или случайна.

При мъжете нещата стоят по друг начин. Вместо привързаност окситоцинът им носи просто… удовлетворение. Но в допълнение към него мъжката част от населението получава и допамин – хормонът на удоволствието.

Точно в това се крие отговорът на въпроса: Защо след секс мъжете искат още, а жените просто се влюбват.

Има ли равенство в секса?

Момичетата започват да правят секс по-късно от момчетата? Жените правят по-малко секс от мъжете? Днес това са само отживелици.  Пр...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...