Сол: 6 начина да подобрите грижата за себе си и да намалите разходите си за козметика

6549
Сол: 6 начина да подобрите грижата за себе си и да намалите разходите си за козметика
Снимка: iStock

Изненадващ домакински продукт, който преобръща грижите за красотата? Сол. Снабдена с хранителни вещества, противопоставящи се на стареенето, солта върши чудеса за красотата – просто трябва да знаете какъв вид да използвате за всяка ваша нужда.

За подсилване на повяхнала коса: Измийте с шампоан с морска сол

Големите количества калций в морската сол привличат влагата в космените фоликули, увеличавайки диаметъра на всеки отделен косъм отвътре навън. Това придава на косата дълготрайна, естествено изглеждаща плътност.

Опитайте: Добавете 2 с. л  морска сол към една доза шампоан. Масажирайте върху влажна коса от корените до краищата. Нека постои 5 минути, преди да изплакнете.

За да премахнете подуването: Отпуснете се във вана с английска сол

Витамините и минералите на английската сол се абсорбират в кожата, за да помогнат за засилване на лимфния поток и изхвърляне на течности и токсини, причиняващи подуване. Съчетаването с ментово масло (неговият ментол повишава кръвообращението, за да засили допълнително лимфния поток) ускорява резултатите.

Накиснете краката си в тази смес при първи симптоми на простуда

Накисването на краката в солена вода е стар метод против настинка, но дали е ефективен? Предотвратява ли настинките? Време е да разбере...

Опитайте: Добавете ½ чаша английска сол и 3 капки ментово масло  във вана, пълна с топла вода за баня, след което се натопете за 20 минути. Забележка:  Седенето във вода за дълъг период от време може да ви направи по-застрашени от гъбична инфекция .

За омекотяване на грубата кожа: Нанесете този скраб

Гранулите от розова хималайска сол нежно отстраняват мъртвите кожни клетки, за да премахнат сухи, люспести петна по кожата, като тези по коленете и лактите. Освен това, може да има противовъзпалителни способности, които помагат за успокояване на сърбежа или раздразнението, което идва със сухата кожа. А комбинирането му с кокосово масло (овлажнява) и кристализиран мед (ексфолира) прави кожата по-мека и изглежда по-гладка още по-бързо.

Опитайте: Смесете 4 супени лъжици розова хималайска сол, 3 супени лъжици кокосово масло и 1 с. л. мед. Масажирайте сместа върху влажна кожа за една минута, докато се къпете, след което изплакнете.

За стягане на увиснала кожа: Опитайте маска с английска сол

Защо хитрите домакини вечер слагат чаша сол в микровълновата фурна?

Микровълновата фурна е незаменим уред за всяка домакиня. С нейна помощ може бързо и ефективно да затоплите храната. Но често в микровъ...

Сярата в солите на английската сол може да стимулира производството на колаген, за да направи отпуснатата кожа по-опъната. А добавянето на алое дълбоко овлажнява и изглажда кожата, така че тя да изглежда млада.

Опитайте: Комбинирайте ½ чаша английска сол и ¼ чаша гел от алое вера. Масажирайте върху зоните с отпусната кожа за една минута. Оставете да престои 5 минути, преди да изплакнете.

За да поправите напуканите пети: Потопете ги във вана с морска сол

Магнезият и калият в морската сол подхранват и възстановяват кожната бариера за лечение на напукана кожа, превръщайки петите от изсъхнали и твърди в копринено гладки. Още по-добре? Антисептичните и противовъзпалителните агенти в солта предотвратяват инфектирането на пукнатините, като същевременно облекчават раздразнението.

Опитайте: Добавете една чаша морска сол в леген с топла вода. Накиснете краката за 15 минути; подсушете и незабавно нанесете лосион за фиксиране на хидратацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com