Специалист на звездите споделя най-добрите си съвети за грижа за кожата

1241
Специалист на звездите споделя най-добрите си съвети за грижа за кожата
Снимка: iStock

Ако сте виждали знаменитост да минава по червения килим за голямо събитие, вероятно сте виждали работата на естетичката Джоана Чех. Специалистът по грижа за кожата на суперзвездата се докосва до лицата на най-големите звезди, от Бела Хадид и Ким Кардашиян до Кейт Бланшет. Нейните световноизвестни процедури за лице са силно индивидуализирани според нуждите на клиента, така че "няма две еднакви процедури за лице."

Нов трик за намаляване на подпухналостта в лицето сутрин

Тя е известна и с това, че обучава клиентите си как да се грижат за кожата си, след като излязат от нейните ръце.

Необходимо е много повече от грижа за кожата. Грижата за кожата е около 30%, но останалите 70% са нашият начин на живот. Оттам започва всичкo. Кожата е най-големият орган в тялото. Когато я сплескате, тя е 2 квадратни метра. Когато я претеглите, тя е около три килограма. Това е 25% от нашата имунна система. Така че наистина трябва да се грижим за този орган.

Яжте противовъзпалителни храни

Едно от най-важните неща, които можете да направите за кожата си, е да намалите количеството възпаление в тялото. И вие правите това чрез начина си на хранене.

Ако не се грижите за тялото си, лицето ви ще го покаже. Важно е да намалите количеството захар и млечни продукти. Това може да помогне на храносмилателната ви система и начина, по който работи, както и на кожата.

Диетата с високо съдържание на захар засяга по-специално външния вид на кожата в дългосрочен план, тъй като захарта всъщност може да разгради колагена, показват изследванията. Намаляването на захарта намалява процеса на гликиране. Когато ядем много захар и не можем да я усвоим правилно, тя се прикрепя към колагеновите влакна и ги прави крехки. Това може да причини преждевременно стареене.

Какво се крие зад бранда Vichy

Фокусирайте се върху основите

Това са същите съставки, за които знаем, че са полезни за кожата от векове.

Тя вярва в тенденциите в грижата за кожата. Знае, че може да звучи странно, но вярвам, че кожата се нуждае от това, от което се нуждае, а  тези необходими активни вещества включват витамини А, С и Е, серамиди, ниацинамид, хиалуронова киселина и пептиди.

Грижата за кожата през нощта е ключова

Точно толкова важно, колкото и това, което прилагате, е кога го прилагате. Вашата кожа, както и останалата част от тялото, има циркаден ритъм. Това означава, че той действа по различен начин, когато е в покой, отколкото през деня и тези промени във функциите му означават, че вашите продукти действат по различен начин в кожата в различни моменти от деня.

Основният момент в грижата за кожата е през нощта. Ефикасността на продуктите, нанесени върху кожата, се повишава с 50 до 60%. Това е и времето, когато изпитваме и повече загуба на вода, така че трябва да използваме повече хидрататори, за да не се събуждаме със суха кожа.

Изследванията показват, че кожата е по-пропусклива, докато си почиваме, което означава, че излиза повече вода (нещо, което наричаме трансепидермална загуба на вода). Но това също означава, че продуктите могат да проникнат по-дълбоко и да бъдат по-ефективни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com