Според формата на лицето - как да изберем слънчеви очила

3766
Според формата на лицето - как да изберем слънчеви очила
Снимка: iStock

През лятото слънчевите очила са най-популярният моден аксесоар. Когато избирате своя чифт, обърнете внимание не само на формата и цвета на очилата, но и вземете предвид вашия тип лице. Най-лесният начин да определите формата на лицето е да отидете до огледалото и, гледайки право напред, да очертаете очертанията в отражението с флумастер или червило. След това отстъпете настрани и оценете получената фигура, на какво прилича повече - кръг, овал, квадрат или триъгълник. Именно този лесен трик ще ви помогне да направите първата стъпка към слънчеви очила, които са идеални за вас.

Носите ли слънчеви очила? Това е времето на деня, в което не трябва да го правите!

Кръгло лице

Кристина Ричи, Катрин Зита-Джоунс, Кирстен Дънст - това е само малък списък от актриси, които могат да се похвалят не само с талант и харизма, но и с кръгло лице - случаят, когато челото, скулите, бузите и брадичката образуват почти перфектен кръг. Първото правило е да избягвате очила с ярък декор: това може да привлече твърде много внимание към формата на лицето, което не винаги е оправдано. Второто е да заложите на модели, които визуално ще изпънат лицето, доближавайки формата му до овала. Издължените и заострени външни ъгли на рамката спомагат за постигане на желания визуален ефект - насочване на погледа на другите към слепоочието и правене на лицето по-тясно.

Овално лице

Не много широко чело, високи скули и тясна брадичка - ако сте родени с овално лице, тогава се считайте за невероятен късметлия. Поради правилните и балансирани пропорции, то се счита за идеално, което означава, че почти всички модели очила ще му паснат. Авиаторските очила с разпознаваеми капковидни стъкла са особено подходящи за вас. Можете също така безопасно да експериментирате с овални и кръгли модели, основното е, че рамките трябва да са гладки форми без остри ъгли. Чувствайте се свободни да експериментирате с цветовете на рамките - те могат да бъдат ярки цветове и с малки декорации. И можете да изберете модели с оригинални храмове - например, те могат да бъдат широки, в контрастни цветове и с текстурирани шарки.

Задължително сваляйте слънчевите очила, когато влизате в...

Квадратно лице

Дължината и ширината на лицето са почти еднакви, а брадичката е широка и ъглова - за притежателите на квадратно лице е важно да заложат на модели очила, които визуално ще омекотят ъгловите линии, ще балансират скулите и широкото чело. Вашите основни съюзници са очилата с кръгла и овална рамка и капковидни стъкла. Освен това можете спокойно да избирате оувърсайз модели – дори най-необичайните очила с апликации, излизащи извън контура на рамката – колкото по-смели са, толкова по-добре. Моделите, които не ви стоят точно са миниатюрни и тесни, квадратни и правоъгълни. Те само още веднъж подчертават ъгловатостта на линиите.

Триъгълно лице

Този тип лице се отличава с изпъкнала линия на челюстта и широко високо чело, така че очилата трябва да работят, за да отклонят вниманието от широкото чело и да изгладят острата брадичка. Търсете модели с олекотено „долнище“ и „активно“ горнище, като формата трябва да е широка отгоре и тясна отдолу. По отношение на рамките, идеални за вас са очилата с тънки рамки или широки, но в светли нюанси или напълно прозрачни. Това, което определено е противопоказано, са очилата със строги квадратни и правоъгълни форми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?
Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Игнорирането на хора, които ни дразнят, може да е предизвикателство, но често е необходимо умение за поддържане на спокойствие и здрави взаимоотношения....