СПРЕТЕ да изхвърляте ТЕЗИ неща в тоалетната

10031
СПРЕТЕ да изхвърляте ТЕЗИ неща в тоалетната
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас са приели тоалетната като кошче за отпадъци и не се съобразяват с нещата, които изхвърлят в нея. Но за да функционира и тя правилно, е важно да обръщаме внимание на тези детайли, да я почистваме редовно и да не изхвърляме някои неща, които биха я повредили. Ето няколко примера за това:

Мокри кърпи и тампони за грим

С помощта на този трик тоалетната ви ще е винаги чиста и ще ухае приятно

За да е винаги чиста тоалетната ви и да ухае приятно, не е нужно да използвате скъпи препарати. Може да заложите на един натурален преп...

На опаковките на някои от тези продукти може и да е упоменато, че могат да се изхвърлят в тоалетната чиния, но ние все пак ви препоръчваме да не го правите, тъй като тампоните и мокрите кърпи се разграждат много по-бавно и има риск да запушат канализацията. 

Превръзки и тампони 

В никакъв случай не бива да изхвърляте превръзките или тампоните си в тоалетната, тъй като те със сигурност ще я задръстят, а дори може и да не преминат към нея. Те са едни от най-честите причинители на запушената канализация.

Кухненска хартия

Хартията за кухнята и подсушаване на ръцете е по-плътна от тоалетната хартия и не бива да се изхвърля в канализацията. Материалът, от който е съставена, не се разгражда достатъчно бързо в канализацията и може да я задръсти, а и не се отмива лесно от водата, излизаща от казанчето.

Защо трябва да затваряме капака на тоалетната чиния, преди да пуснем водата?

Понякога този въпрос поражда спорове между съпрузите, понякога може да определя възпитанието на жителите на вашия дом, но все още има р...

Презервативи

Отново това са едни от най-големите причинители на запушената канализация. Презервативите нямат място в тоалетната чиния, изхвърляйте ги в кошчето за отпадъци. Латексът няма да се разгради в канализацията.

Памперси

Подобно на превръзките и тампоните, те също трудно биха се отмили от тоалетната вода и със сигурност ще запушат тоалетната чиния. Те са твърде големи и ще задръстят канализацията.

Клечки за уши

Ходенето до тоалетна издава различни болести – научете кои

Какво точно представлява изпразването на червата? По същество това е последната спирка, която храната прави, докато пътува през храносм...

Колкото и малки да са размерите им и да е изкушаващо да ги изхвърлите в тоалетната чиния – по-добре пропуснете този момент и ги хвърлете, където им е мястото – в коша за боклук.

Котешката тоалетна

Котешката тоалетна, макар много да смятат, че е редно да се изхвърля в тоалетната чиния, точно както правим и хората – е по-добре да бъде изхвърляна директно в коша. Тя става твърда и не се придвижва лесно по тръбите, което може да задръсти канализацията, както и е вредно за околната среда. Бактериите и мкироорганизмите в котешките изпражнения могат да бъдат вредни за организмите в реките и океаните. 

Косата

С натрупването на голямо количество коса в канализацията тя се превръща в голяма топка, през която е почти невъзможно да премине водата. За да си спестите подобна неприятност, избягвайте да изхвърляте косата си там. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com