Странните забрани в американските училища

36218
Странните забрани в американските училища
Снимка: Thinkstock

В американските училища има странни забрани. Много красноречив пример е следната случка - дете занесло в училище сладки с формата на пистолет и било отстранено за няколко дни, пише БГНЕС.

Раян Гилен от Камарата на представителите в щата Тексас представил проектонаредба, която забранява на училищата да наказват децата, защото са си играли с нещо във формата на играчка пистолет. До тази странна наредба се стигнало след като значителен брой деца били отстранени от училище, защото насочвали играчки пистолети едни към други, пише в. "Мирър". Едно момче дори било отстранено, защото отхапало края на сладка във формата на пистолет, като преди това насочило "пистолета" към своите съученици.

В американските училища освен това е забранена играта "Замръзванка", при която децата бягат, а едно от тях ги гони. Който бъде докоснат от този, който гони, замръзва на място и другите деца трябва да го размразят като го докоснат. Според американските учители в Уайоминг, Вашингтон, Южна Каролина и Орегон играта може да доведе до шамари, бутане и удряне между децата.

Едно училище в щата Калифорния пък забрани речниците, след като един учител откри речник, в който съществува изразът "орален секс". Една майка също открила израза в книгата и се оплакала до училищното ръководство, което забранило речниците.

В едно училище в щата Илинойс пък са забранени прегръдките. Меган Колтър била отстранена от училище за два дни, защото прегръщала приятелите си. Според Сам Макгоуен от регионалния инспекторат по образованието решението е оправдано, тъй като "проявите на привързаност не трябва да се демонстрират на територията на училището". Той добавя, че това е проява на лош вкус и вреди на репутацията на училището.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com