Световен рекорд на Гинес в България – изградиха най-голямата мозайка от бонбони (ВИДЕО)

8227
Световен рекорд на Гинес в България – изградиха най-голямата мозайка от бонбони (ВИДЕО)
Снимка: Event Agency Bulgaria

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в София.

Проектът е реализиран от служители на Марс Инкорпорейтед България, които подреждаха мозайката за придобиване на титлата „Световен рекорд на Гинес“. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“, а екип на Actualno.com бе на място, за да Ви направи свидетели с видеоатмосфера от събитието.

Нов световен рекорд по редене на Кубчето на Рубик (ВИДЕО)

Нов световен рекорд бе поставен в реденето на Кубчето на Рубик, съобщава Daily Mail. Рекордът падна в Сидни, Австралия и е дело на 20 ...

До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.

Изградената в България мозайка е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра.

44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“.

Логото бе изградено в Paradise Center в София, а целият процес бе проследен от пристигналите специално в България представители на „Световните рекорди на Гинес“.

Мъж счупи 111 тухли с глава за секунди (ВИДЕО)

  Босненски шампион по таекуондо постави нов световен рекорд за чупене на тухли с глава. Керим Ахметспахик строши 111 строителни...

„Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com