Съществуват 5 вида свекърви - от съветничка до конкурентка

9119
Съществуват 5 вида свекърви - от съветничка до конкурентка
Снимка: https://pixabay.com

Свадата между снахата и свекървата може би съществува откато свят светува, като разбирателството между двете любими жени на мъжа е рядък феномен. Ако се сблъсквате с подобен проблем в момента и търсите някакво решение – нашият съвет е първо да проникнете в ума на свекървата и да откриете стратегията й. А как да стане това – улесняваме ви, като обобщаваме свекървите в 5 основни типа – прочетете следващите редове и припознайте своята в някой тях. 

Първи тип: Свекървата съветник

Укротяване на опърничавата свекърва

Поругана до безкрайност, непопулярната фигура на свекървата от години е лесна мишена на шеги и закачки. Въпреки, че образа на "лошата ж...

Обикновено свекървата от този тип винаги дава съвети, независимо до каква степен е запозната със случая. Много е вероятно да дойде у вас без покана и да започне да разчиства разни неща, които не са по вкуса й. Обаче тя не го прави за благото на семейството, а защото все още иска да има контрол върху сина си. В този случай ви препоръчваме да живеете някъде по-далеч от нея.

Втори тип: Свекървата жертва

Този тип свекърва винаги ще се оплаква от вас и ще ви набеждава, че не се държите добре с нея, дори това да е далеч от истината. Съветът ни тук е да не се поддавате на манипулациите и провокациите от нейна страна, тъй като тя иска да ви изложи пред всички, като извади наяве лошите ви черти. Дръжте се по-сдържано с нея и се опитайте да контролирате емоциите си.

Трети тип: Свекървата конкурент

Нещата, които свекървата тайно си мисли, но никога няма да каже на глас

1.            Връзката ни е тежка и за мен Празниците са на дневен ред, а това ...

През цялото време тази жена ще ви набеждава и обвинява за грешките, които са сторени от съпруга ви или дори от някой друг. Тя постоянно ще повтаря на сина си, че има нужда от по-добра жена до себе си, но всъщност според нея, това място е заето именно от майката. За да се справите с този проблем, не обръщайте внимание на нейните критики и дори пряко изявявайте недостатъците си – по този начин тръпката от нейното критикуване ще утихне и тя ще спре.

Четвърти тип: Свекървата майка-закрилница

Тази жена постоянно ще изисква синът й да е покрай нея и да пренебрегва своето семейство, за да угоди на претенциите й. И той ще изпълнява всичко това, защото тя му е дала живот. Не казваме, че не бива да обръщате внимание на възрастните родители, но можете да отвлечете нейното, като й препоръчате интересно хоби и др.

Пети тип: Свекървата демократ

Няколко доказателства, че свекървата не винаги е страшилище

С насмешка или не съвсем, свързваме свекървата с клишето страшилище. Тя е тази, която защитава сина би и критикува жена му, тя се меси ...

Ако попаднете на такава свекърва, вие сте късметлии! Тя ще се опитва да не ви се меси прекалено, няма да ви дава непоискани съвети и ще се грижи за децата ви, без да се натрапва. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...