Съвети от майсторите на маникюра - избор на лак за нокти

5434
Съвети от майсторите на маникюра - избор на лак за нокти
Снимка: iStock

Красивите ръце и добре поддържаните нокти са най-важната част от женската привлекателност. Ето защо жените обръщат голямо внимание при избора на козметика. От качеството на лака зависи здравето на ноктите и красивия маникюр. Ето защо е много важно да можете да изберете правилния лак за нокти.

Какви качества трябва да има лакът?

Добрият лак за нокти трябва да се нанася равномерно върху повърхността на нокътя, да изсъхне за няколко минути и да издържа най-малко пет дни, като същевременно не се лющи или деформира под въздействието на вода или от почистващи препарати. Всички тези качества на първо място зависят от състава на лака.

Съставът на добрия лак трябва задължително да включва филмообразуватели, синтетични смоли, омекотители, разредители, цветни пигменти и багрила.

Филмообразувателите (нитроцелулоза) са отговорни за издръжливостта, здравината и блясъка.

Синтетичните смоли осигуряват силна адхезия на лака към повърхността на плочата.

Омекотителя (дифутил фталат, рициново масло) прави лака пластичен, което му позволява да се разпредели равномерно върху нокътя.

Разредител (етилов, бутилов алкохол) прави лака за нокти вискозен.

Цветът е отговорен за неговата дълбочина и наситеност. За предпочитане са лакове, съдържащи естествени цветни пигменти. Изкуствените оцветители могат да причинят пожълтяване. Не трябва да купувате лакове за нокти, които включват толуен, тъй като това вещество влияе негативно на състоянието на ноктите. Също така е по-добре да се откажете от лакове, които имат формалдехид в състава си. Формалдехидът може да причини алергична реакция на кожата.

Какъв маникюр да си направим според тоалета?

При избора на лак за нокти също е важно да обърнете внимание на шишенцето и четката. За предпочитане са лакове в бутилки със стандартна форма без силни извивки. Дъното на флакона трябва да е плоско, за да е стабилно и да не се преобръща. На самата бутилка не трябва да има пукнатини. Ако в бутилката има метални топчета, това ще бъде плюс. Топчетата допринасят за разклащането на лака и по-дългото му съхранение.

Качеството при нанасяне до голяма степен зависи от четката. Ако четката не е с високо качество, тогава лакът няма да се нанесе равномерно върху нокътя, оставяйки ивици по повърхността. Четката не трябва да докосва дъното на флакона. Не трябва да е много твърда или много мека. При нанасяне на лак добрата четка трябва да има формата на полуотворен вентилатор, но да не прави вълни. Четките трябва да е с еднакъв размер и плътно прилепнала. Ако четката е рошава, това е знак за четка с лошо качество.

Обърнете внимание на самия лак. Преди да го купите, не забравяйте да използвате тестова проба. Лакът за нокти не трябва да е твърде тънък или прекалено дебел. Капка лак от четката трябва да пада много бързо и да не се разтяга. При нанасяне не трябва да има шупли.

8-те най-актуални маникюра за лято 2022

Какво трябва да се има предвид при избора на цвят?

Изборът на цвят зависи от стила на момичето, нейното настроение и предпочитания. Можете да изберете цвят за вашия тоалет, можете да следвате модните тенденции или просто да експериментирате, като нанасяте всеки ден лакове в различни цветове и нюанси.

Експертите препоръчват жените да избират цвят в зависимост от цвета на кожата. Ако кожата има розов оттенък, тогава трябва да се даде предпочитание на лакове от розови, коралови цветове и различни нюанси на червено и оранжево също ще ви приличат. Момичетата с праскова или златистокафява кожа да използват топли нюанси, както и оранжево, червено и бордо. Ако кожата е бледа, тогава лак с цвят на череша, бордо, тъмно червено и някои нюанси на розово.

Не забравяйте, че лаковете за нокти с ярки цветове трябва да се прилагат само ако кожата на ръцете е добре поддържана и ноктите са добре обработени. Ярките лакове привличат повишено внимание към ръцете на жената. Следователно яркият лак трябва да бъде нанесен безупречно, така че да няма ивици и неравности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com