Съвети, с които може да спестите пари от прекарването на Нова година

2340
Съвети, с които може да спестите пари от прекарването на Нова година
Снимка: iStock/Guliver

Януарският наклон т.е. времето, в което осъзнаваме, че заради празниците сме по-слаби финансово, е суровата реалност, с която трябва да се сблъскваме всяка година. И ако искате да бъде по-поносимо, можете да постигнете това с 6-те съвета за спестяване на Нова година, които предлагаме в следващите редове. Желанието е сила!

Кои разходи да отложим? Основно тези, които не подлежат на лихва.

Какви разходи да премахнете? Разходните, идващи от неща, които не използвате или от които наистина не се нуждаете в ежедневието си.

Какви разходи да намалим? Всички тези от вода, ток, интернет, телефон... всички тези разходи могат да бъдат намалени, като търсим по-евтини фирми, тарифи, които ни подхождат по-добре и т.н.

Пазарувайте умно

Друг начин да спестите е да пазарувате умно. За да направите това, трябва да изберете какво да купувате, какво да не купувате и в кои магазини. Потърсете оферти, сравнете цените и започнете да купувате само това, от което се нуждаете, поне докато не преодолеете коледните си разходи.

Придържайте се към бюджет

Как лесно да пестим пари, без дори да усещаме?

За много хора пестенето на пари е трудно нещо. Те смятат, че се изисква дисциплина, плануване и правене на сложни хватки, равносилни съ...

Един от най-добрите начини да спестите за Нова година е като зададете максимален бюджет. Трябва да го установявате месец по месец и да не прекалявате, защото за вас ще бъде ключово да спестите пари веднага щом започнете новата година.

При никакви обстоятелства не превишавайте установения лимит или в противен случай ще харчите повече, отколкото можете или трябва.

Помислете добре за какво харчите парите

Трябва да помислите добре за какво ще похарчите парите си. Със сигурност ще имате непредвидени събития или големи покупки, които не можете да отложите (мобилен телефон, който се е повредил, телевизор, който е остарял, подарък за рожден ден...), но трябва да помислите добре за какво харчите всеки лев.

Вземете предвид пазара на употребявани стоки и купувайте всичко навреме, без да се увличате от отстъпки, тъй като винаги е по-добре да сравнявате цените между различните магазини.

Как да живеем така, че да пестим поне 500 лева на месец?

Сумата в заглавието може да ви се струва нереална, но в зависимост от начина ви на живот тя може да бъде дори по-висока. В тази статия ...

Правете планове за дома

Кино, диван и одеяло? Този план може да бъде един от най-добрите, така че януарският наклон да стане по-поносим, ​​тъй като няма да ви струва пари. И дори можете да поканите приятели и семейство. Но не забравяйте, че ако искате да спестите в новогодишната нощ, избягвайте да излизате по барове, ресторанти... Накратко, намалете разходите, където можете, и прекарвайте повече време вкъщи.

Използвайте приложение за контрол на разходите

Възползвайте се от всички безплатни инструменти, с които разполагате, за да можете успешно да организирате приходите и разходите си.

Към всички тези съвети добавяме още един: Какебо, японска техника, която може да ви помогне да спестявате 20% от заплатата си всеки месец. Защо не опиташ? Така че виждате, спестяването на Нова година е възможно. Ако имате въпроси или знаете за друг съвет, който може да помогне на други потребители да направят януарския наклон по-поносим, ​​не се колебайте да го споделите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как са приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com