Съвети, с които скоро ще се отървете от двойната брадичка

5396
Съвети, с които скоро ще се отървете от двойната брадичка
Снимка: iStock/Guliver

Втората брадичка е резултат от няколко фактора: гени, възраст и понякога наднормено тегло. Възможно ли е да се отървете от него? Оказва се, че може така. Разбира се, отнема много работа и отдаденост, но ако тренирате редовно и следвате другите ни съвети, този грозен недостатък постепенно ще изчезне.

Първото нещо, което можете да направите, за да се отървете от двойна брадичка, е да подобрите стойката си. Гърбенето не е вредно само за гръбначния стълб. Едно от далечните му последици е образуването на други дефекти, включително втората брадичка. Застанете и седнете изправени, с лопатки назад и с повдигната глава, тъй като това стяга мускулите на врата.

Яжте правилно. Когато излишната мазнина започне да се натрупва на „ненормални места“, като лицето, шията или китките, това обикновено означава, че тялото ви се приближава или вече е с наднормено тегло. В такава ситуация здравословното хранене е ключът към намаляването на двойната брадичка. Свързаните с възрастта промени са изключение, тъй като с напредване на годините мастната тъкан започва да се появява и на места, където преди това е била напълно невидима. Правилно балансираната диета обаче може да намали ефектите от стареенето и да потисне развитието на брадичните гънки.

Спете на плоска, тънка възглавница. Дебелите възглавници правят кожата на врата и брадичката отпусната, така че най-добрият избор е да спите на тънко легло или на напълно равна повърхност, така че мускулите да са леко напрегнати, дори когато тялото е в покой.войната брадичка.

Започнете да правите упражнения!

Звучи малко странно, но това са страхотни упражнения за изхвърляне на излишните мазнини по врата. Застанете или седнете изправени и наклонете главата си към тавана. След това сложете устните си за целувка и останете в това положение за 5 секунди. Повторете упражнението 5-10 пъти. Най-важното е да използвате устата си, тъй като напряга съответните мускули на врата.

Друг начин за борба с двойна брадичка: Седнете или застанете изправени, след това завъртете главата си от едната страна на другата. Правете го внимателно и внимателно. Повторете упражнението 5 пъти.

Следващото упражнение също е просто - просто отворете устата си възможно най-много и останете в това положение за 10 секунди. По-добри резултати ще получите, ако поставите тенис топка под брадичката си .

Усмивката е друг начин за стягане на мускулите. Освен това предотвратява увисването на кожата на врата. Вярвате или не, дъвката също ще ви отърве от двойна брадичка. По време на тази дейност мускулите на лицето и челюстта постоянно се движат, което има положителен ефект върху тяхното отслабване. По този начин ще подобрите и очертанията на долната челюст.

Двойната брадичка причинява комплекси у много хора - за щастие е възможно да се отървете от нея, макар и често доста скъпо. Ето защо, преди да посегнете към методите, използвани в клиниките по естетична медицина, си струва първо да опитате естествени методи за намаляване на досадни телесни мазнини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...