Съвети за бързо стягане на корема след раждане

7883
Съвети за бързо стягане на корема след раждане
Снимка: vickybhargava / Pixabay

Коремът несъмнено ще намалее значително след раждането, но все още ще остане далеч от постигането на идеалната форма. Изключение правят жените, които са били физически активни преди и по време на бременност, при такива жени връщането към предбременната форма е много по-лесно. Има няколко правила, които да следвате, за да се радвате на перфектен корем веднага след бременност.

1. Корем след раждане - бременност

Как да стегнем корема след раждане

Раждането е важен момент в живота на всяка жена. По време на бременността настъпват редица промени. Една от най-забележимите е наедрява...

Появата на корема след раждане зависи от няколко фактора. На първо място, теглото на жената преди бременността и нейната физическа активност оказват голямо влияние върху външния й вид веднага след бременността. Ако една жена е тренирала много преди бременността и мускулите й са много добре тренирани, тя не би трябвало да има проблеми да се върне във форма след раждането.

2. Корем след раждане - външен вид

Няколко дни след раждането коремът ще намалее значително и жената ще свали до 10 кг наведнъж. Плацентата, околоплодната течност и бебето тежат много. Ако след бременността остават още няколко килограма, тогава ако жената се храни разумно и здравословно, тя бързо ще възвърне предишното си тегло. Не забравяйте, че матката се свива и коремът става по-малък с това.

Коремът след раждането често е леко висящ. По време на бременността коремът нараства и кожата се разтяга бързо, така че ако жената не се грижи правилно, тя може да очаква, че ще бъде увиснала след раждането.

Ако не можете да стопите тлъстините по корема, причините са ето ТЕЗИ

Когато човек си постави ясната цел да отслабне в рамките на няколко седмици, месеци или година, осъзнава, че мазнините в областта на ко...

3. Следродилен корем – диета и упражнения

Коремът след естествено раждане и след цезарово сечение ще се различават един от друг. Кожата ще се държи различно след хирургическата интервенция. За тези жени ще е значително по-трудно да се върнат към физическа активност, тъй като се нуждаят от повече време за възстановяване, отколкото жените, които раждат по естествен път.

Когато става въпрос за диета, всички жени следват един и същи принцип – рационално хранене. Ако жените искат да свалят няколко килограма, те трябва да ядат много зеленчуци, протеини и въглехидрати и редовно да хидратират тялото си, като приемат достатъчно количество вода. Не трябва да приемат газирани напитки, сладкиши и много мазни храни. Ако в допълнение, една жена кърми, тя не трябва да консумира продукти за подуване на корема, тъй като бебето може да развие колики.

Упражненията и правилната диета са гаранция за връщане във форма. Разбира се, коремът след раждането има шанс да се върне в перфектната си форма, трябва да бъдете търпеливи и дисциплинирани.

6 причини, поради които мазнините в корема са опасни за живота

Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп опасни заболявания. Това се дължи на прекомерното натрупване на мазнини в подкожн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com