Съвети за ефектен маникюр в домашни условия

21200
Съвети за ефектен маникюр в домашни условия
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да разнообразите маникюра си, без да се налага да ходите до козметичните салони и да пръскате излишни пари? Следвайте нашите съвети за да имате винаги перфектни ръце, правейки си маникюра докато си седите удобно на диванчето в хола.

Склонни сме да си мислим, че с хубав маникюр можем да се сдобием, само ако посетим салона за красота. Обаче у дома също бихте могли да си направите хубав маникюр. Ще се нуждаете освен от повече креативност, но и от следните неща.

1. Моливи за декорация.

Можете да си направите лесно такива, като използвате химикали, обикновени моливи или други предмети с подобна форма. Вземете карфица с гумен връх и я прикрепете към върха на молива /начините са много/. Така ще получите чудесен молив за декорация с които ще можете да си направите перфектни точки на маникюра.

2. Течен латекс.

Този продукт наистина се превърна в топ хит при декорация на ноктите. Той се нанася лесно върху тях, без зацапване отстрани. Обикновено се поставя около върховете на ноктите и така не се налага използването на лакочистител.

3. Лентички за декорация.

Свежи и лесни идеи за маникюр

Пролетно-летният сезон е най-подходящият, когато става въпрос за експериментиране с визията ни. Ако искате да разнообразите маникюра си...

Ако искате да си направите върху ноктите всякакви геометрични фигури, цветните ленти за отлично средство. Използват се при популярния френски маникюр. И не е задължително да ги сваляте, ако не искате. Алтернативата на такива лентички е използването на шаблонни лентички или самозалепващи се такива. Чрез тях ще определите точното място на нокътя, където искате да рисувате. Така може да създадете фантастични фигури, които дори и геометрията не познава.

4. Тънка четка.

Много важен инструмент за свободно рисуване върху ноктите. Такива четки се продават само в козметични магазини. Но вие може да си направите такава и сами. Вземете обикновена четка за рисуване от водни боички и отрежете няколко слоя косъмчета, започвайки от най-външният. Така четката ще стане много тънка и чудесна за рисуване върху ноктите.

Сега, след като имате всичко необходимо, ще ви дадем някой съвети, благодарение на които ще си направите хубав маникюр вкъщи. 

- ако искате да направите маникюр на линии, използвайте по-твърда четка. Просто потопете нейния връх в лак за нокти.

Какъв характер имаш според маникюра ти

Външния вид на жената трябва да се изпипва до най-малките детайли. Често пропускаме да обърнем внимание на ръцете си. Кремът, който изп...

- ако обичате камъчетата върху ноктите, може лесно да ги нанесете с пинсета. Прозрачния лак за нокти ще ви бъде от голяма полза, а с пинсетата може лесно да закрепите камъчетата на избраното място.

- ако предпочитате маникюр с акварелен ефект, използвайте сламка. Потопете я в лъка за нокти и издухайте след това върху ноктите. Ще се получи много артистичен и привлекателен ефект.

- за да си направите маникюр с преливащи се цветове, ви трябва единствено гъба. Нанесете по нея различни цветове лакове за нокти, след което нанесете върху самите нокти чрез натискане и докосване с гъбата. Повторете, ако има необходимост.

- потопете в студена вода ръцете си. Така много бързо ще изсъхне лакът за нокти.

Е, сега вече знаете как се прави хубав маникюр в къщи, какво още чакате?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно