Съвети за евтини подобрения и ремонти у дома

2671
Съвети за евтини подобрения и ремонти у дома
Снимка: hidro-start.com

Отнема много пари и време, за да изглежда един апартамент перфектен. Следователно ремонтите могат да се извършват безкрайно. Ако наемате апартамент и искате да изглежда добре или просто сте го купили, но вече няма пари, тогава трябва да направите бърз и евтин козметичен ремонт.

Инструкция. Как да направите евтин ремонт

1. Закупуване на материали за самостоятелен ремонт

За да извършите ремонти, трябва да похарчите пари за материали и да платите за извършената работа. И ако услугите се предоставят от професионалисти, тогава това ще струва доста пари. Тъй като се стремим към евтини ремонти, това означава, че ще направим всичко сами, добре или с приятели на безкористна основа.

Вярно е, че има неща, в които е по-добре да не се бъркате без определени знания и умения: водопровод и електрическо окабеляване. Е, останалото ще направим сами. Ще изберем по-евтини материали, но не за сметка на качеството, разбира се.

2. Боядисайте таваните с валяк (това е по-икономично)

Препоръчваме боядисване на тавана с матова боя за таван с помощта на руно валяк. По-добре е да не използвате четка, тъй като след оцветяването по този начин остават ивици и работата с четка ще се движи по-бавно. Още един плюс на валяка: може да се използва за нанасяне само на един слой боя (и това, отново са спестявания!).

3. Стени и подове

Ще покрием стените с обикновен хартиен тапет. Те не са трайни, разбира се, но са евтини. Ще купим подходящо лепило, а по-екстравагантните любители могат да смесват лепилото в смес от гореща вода,нишесте и брашно. Съвсем сериозно!

А подът? По принцип повечето подове са покрити с линолеум, но ако той се изтрива от време на време, тогава просто го боядисваме с маслена боя за под и се наслаждаваме на новия цвят! За около пет години можете да забравите за ново боядисване.

4. Баня и кухня (боя "за кухни и бани")

Ремонтът на банята и кухнята трябва да се вземе по-сериозно. Избираме влагоустойчива боя за тези помещения. Продава се със специален етикет върху етикета "Кухня и баня".

5. Тапети от фибростъкло за банята.

Ако стените в банята са облицовани с плочки, значи имате голям късмет и можете да оставите всичко както е (просто почистваме и измиваме всичко добре) Ако няма плочки, тапетите в банята също не са лош вариант. Тогава трябва да подберем такива, които са устойчиви на влага.

Покриване в банята с тапети от фибростъкло - Тяхното предимство: те не са придирчиви към повърхността, такива тапети могат да бъдат залепени върху неравна стена и да не са с високо качество. По този начин спестяваме от мазилка, шпакловка, грунд.

6. Кухня

В кухнята едни и същи тапети от фибростъкло или миещи се тапети от винил ще изглеждат страхотно. Те могат да бъдат залепени до тавана или в долната половина на стената. А горната част на стената може  да я боядисате с латекс например. Излиза евтино и лесно.

Това са всички съвети как да направите ремонти възможно най-евтино. Ако нямате необходимия бюджет за голям ремонт, можете да измислите куп други начини да спестите пари,  а стаите ви да изглеждат наистина много оригинални!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...