Съвети за наторяване на градината

10266
Съвети за наторяване на градината
Снимка: iStock/Guliver

Понякога от някои градинари можете да чуете, че подхранването на почвата чрез наторяване се извършва само през пролетта. Но за да могат растенията да получават равномерно полезни и необходими компоненти, това трябва да се прави през цялата година, като се изключва само зимният период.

Пролетно подхранване

Ето какво да направим при слаб разсад

На първо място, трябва да разберете причините, поради които разсадът от домати е слаб. Може да има няколко: 1.    ...

Когато се затопли, растенията започват да се събуждат. По това време пролетното подхранване играе важна роля за растежа и производителността на дърветата. Тези действия се извършват с цел активен растеж на насажденията. Правилно подбраният състав за торене позволява на растенията активно да растат и да произвеждат нови издънки. Съответно бъдещата реколта пряко зависи от количеството, както и от качеството на клоните на дървото.

Лятно наторяване

През лятото такава грижа е не по-малко важна от тази в началото на пролетта. Максималното време за овощните дървета трябва да бъде отделено в края на юни. Тук подхранването е важно по отношение на факта, че през лятото плодовете започват активно да узряват и да падат. Основното нещо е да не закъснявате, защото да правите това след средата на втория летен месец е почти безполезно.

Есенно наторяване

През есента се извършва наторяване, за да се подобрят свойствата на почвата. Храненето на корените на дърветата ги насища с необходимите микроелементи и минерали. За такова подхранване са подходящи минерални и сложни смеси. Но е важно да запомните, че те трябва да се прилагат преди почвата да замръзне.

Ползите от градинарството с вашето дете

Да убедите тийнейджъра си да си зареже телефона и да се зарови в пръстта с вас в градината, може да изглежда като предизвикателство. Но...

Повечето градинари предпочитат доказания суперфосфат. Това е гранулиран продукт, съдържащ 48% фосфор. Този състав се въвежда в почвата през есента по време на изкопаването на почвата, тъй като фосфорът помага добре за образуването на кореновата система.

С пролетно подхранване фосфорът помага да се увеличи броят на цветните пъпки. Той действа като стимулатор за формирането на плода.

За бързо усвояване на фосфорните вещества те се използват най-добре в течна форма. Просто трябва предварително да го накиснете във вода за три дни.

Калият помага на дърветата да се борят с вредителите и да се противопоставят на такива неблагоприятни метеорологични фактори като замръзване и суша. Също така може да се отбележи, че торенето с калий помага на дърветата ефективно да се противопоставят на гъбични заболявания.

Растителността се активира с помощта на азотни компоненти. Това допринася за активния растеж на насажденията. Използват се предимно през пролетта. След подхранване листата и младите издънки растат добре.

8 супер ефективни начина, с които ще преборите болестите по доматите

Късната болест при доматите засяга не само плодовете на растението, но и листата и стъблата му. Гъбичките стават особено активни при на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com