Съвети за по-лесно премахване на лак за нокти

3458
Съвети за по-лесно премахване на лак за нокти
Снимка: iStock

Красивите женски ръце винаги са привличали погледите. Лакът допълва перфектно очарованието на ръцете и добавя стил към визията ви. Тази процедура може да се осъществи дори в домашни условия. Класически или гел лак се създава лесно и се премахва също толкова лесно.

Премахване на гел лак

За какво още можем да използваме лака за нокти?

Лакът за нокти може да се използват за различни неща, а не само за декорация на ноктите, което е тяхното основно предназначение. В дома...

Гел ноктите са удобно решение за жени, които нямат време и търпение за чести маникюри, но искат красиви, добре поддържани нокти и безупречен вид. Гел лакът трябва периодично да се отстранява, за да се осигури регенерация и възстановяване на естествената нокътна плочка. Процесът на премахване на лак за нокти може да бъде досаден. Трябва ръчно да премахнете гела с пила. За да спестите време и усилия, можете да използвате електрическа фреза за маникюр. Всичко зависи от вас и вашите възможности, включително и финансови. За разлика от обикновения лак, няма да е възможно да го премахнете със специални разтворители. За да направите това, ще трябва да използвате някои инструменти - пила за нокти с абразивност 80/100, памучни тампони, пила за полиране, алуминиева фолио и ацетон.

Скъсете дължината на ноктите. Полирайте с пилата повърхността на нокътната плочка. Нанесете лакочистител върху всеки нокът с напоен памучен тампон. Увийте с фолио и оставете за 10-15 минути. Премахнете памука и фолиото. Гел лакът вече е започнал да се разтваря. С помощта на дървена пръчица за маникюр премахнете остатъците. Трябва да действате внимателно: ако покритието не се поддава, тогава можете да повторите процедурата с фолио и памучни тампони. Веднага след процедурата измийте ръцете си под топла вода и обилно намажете ноктите и кожичките си с мазен крем или специално масло.

Премахване на класически лак

Този метод е по-лесен и бърз. Започнете с леко полиране на повърхността на нокътната плочка, за да премахнете топ лака. След това напоете памучен тампон с ацетон и разтрийте върху всеки нокът до пълното премахване на лака. Оформете с пила желаната форма на ноктите и може да нанесете отново лак. Не забравяйте да се погрижите и за кожичките около нокътната плочка. Премахнете ги с маникюрни клещи или избутайте внимателно с шпатула.

Сложете скилидка чесън в лака си за нокти и вижте какво ще се случи

Смяната на сезоните често се отразява негативно не само на здравето на косата, но и на това на ноктите. Особено под въздействието на ст...

Грижа за ноктите

Между честите процедури за маникюр не забравяйте да си грижите за здравината на ноктите. Ако забележите, че са станали крехки или чупливи, използвайте специални регенериращи масла. Изчакайте докато здравината им се възстанови напълно и отново започвайте да експериментирате. Поддържането на маникюра у дома е приятно удоволствие, когато имате време да покажете фантазията и да създадете изчистен или атрактивен дизайн. Поддържайте ръцете си женствени със спретнат маникюр по всяко време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com