Съвети за вратари - какво трябва да знае всеки футболист

7641
Съвети за вратари - какво трябва да знае всеки футболист
Снимка: Phillip Kofler / Pixabay

Търсите съвети за вратари?

Във футбола има много позиции на терена, но позицията на вратаря е тази, която изисква малко по-различна подготовка и екипировка. Откъде да започнете, ако сте начинаещ или вашето дете иска да бъде вратар?

Забавното в играта

На първо място, ако става дума за детето ви, оставете го да се наслади на играта! Младите футболисти много често сменят позициите си на терена, за да изберат тази, в която се чувстват най-добре и която им доставя най-голяма радост и удовлетворение. Техническите аспекти не са най-важните в началото по пътя на футболния вратар. Трябва да обръщаме внимание само когато сме сигурни, че ние или детето ни иска да се развива в тази посока.

Не забравяме, че футболът се състои от 22-ма играчи, двама от които са вратари. Представяме няколко ценни съвета за тях:

Не пропускайте! Никога!

Определено не сте в състояние да защитите всеки удар, който цели вратата ви, но ако давате всичко от себе си всеки път, за да спасите летяща топка, ще забележите, че все повече и повече удари, които някога са изглеждали несъстоятелни, ще бъдат спасени от вас. Дори и да допуснете гол, ще имате спокойствието, че сте дали всичко от себе си и вашите съотборници също няма да ви обвиняват, което е много важно в перспективата на целия сезон.

Каква е разликата между хардуер и софтуер?

Станете след инцидент възможно най-скоро

Няма време за сън и лягане! Ако лежите на терена след интервенцията, станете възможно най-скоро и заемете подходяща позиция. Бързо се пригответе да поставите колегите си в защита. Те не могат без вас като вратар и част от отбора!

Никога не играйте с 50% от способностите си

Винаги, когато излизате на тренировка или игра, трябва да играете на 100% от способностите си. Няма оправдания! Ако не направите това, ще сте по-малко уверени в целта и по-податливи на сериозни наранявания.

Общувайте със съотборниците си

Като вратар трябва да помогнете на съотборниците си в защитата да се позиционирате правилно. Вие сте единственият с целия екип пред вас. Дори отборът ви да е в атака, отидете до края на наказателното поле и дайте предложения, подкрепете защитниците си. Поддържайте връзка с тях през целия мач, независимо къде е топката. За тях е важно.

Къде се крият змиите през зимата?

Без оправдания, горе главата!

Има причина да се казва, че добрият вратар е 90% от отбора. Добър е този, който може да подкрепи отбора в трудни моменти. Когато допуснете гол или се отсъди корнер, срещу вашия отбор. Не трябва да се самообвинявате и да крещите на съотборник, който е направил грешка. Не свеждайте главата си надолу и не ритайте вратата, ако вие сте направили грешката. По време на меча, няма време за „сочене с пръст“ и самообвинение за грешките, които сте допуснали. Целият екип е един! Останете фокусирани, върху останалата част от мача, за да извлечете най-доброто от играта си.

Игра с краката

Вече не е привилегия, а дълг! Всеки вратар трябва да е технически добър. За тази цел по време на тренировка не избягвайте упражненията с топка, в които участват краката. Много ще са ви от полза подобен тип тренировки.

Източници:

https://blog.decathlon.pl/sport/pilka-nozna/pierwsze-kroki-mlodego-bramkarza-czyli-od-czego-zaczac/

http://szkolapilki.blogspot.com/2012/12/porady-dla-bramkarzy.html

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com