Създадоха женски разтворими презервативи

28187
Създадоха женски разтворими презервативи

Презервативите са ефективен начин за контрацепция и предпазване от венерически болести, но не всички двойки го предпочитат, тъй като някои влюбени твърдят, че това намалява значително усещанията им по време на секс.

В опит да създадат алтернативна опция за жените, изследователи от университета във Вашингтон създадоха женски кондоми, които се разтварят във влагалището. Този нов вид презервативи са идеални за контрацепция, а когато се разтворят, изпускат специално създадени вещества, които защитават организма от ХИВ.

Удоволствието от секса с приятел

Секс с приятел? Мнозина от вас ще си кажат "Защо не?", но тези, които вече са го практикували, може и да се зачудят. Да се обърнете къ...

"Нашата мечта е да създадем продукт, с който дамите сами ще могат да се предпазват от инфекция с ХИВ и нежелана бременност", сподели един от авторите на изследването – Ким Уудроу, асистент-професор по биоиженерство.

"Имаме медикаментите, които могат да изпълнят тази задача. Сега остава да се направи по начин, по който ще бъде още по-ефективно и жените сами ще имат желанието да го използват", продължава Уудроу, цитиран от Foxnews.com.

Материалът, от който са произведени презервативите, съдържа фибри, които физически отблъскват сперматозоидите, но и изпуска медикаменти (като спермициди), за да предпазва от нежелана бременност.

Изследователите твърдят, че в кондомите могат да се интегрират и други медикаменти, за да предпазват организма и от други венерически заболявания (освен ХИВ).

Бум на сватбите на 12.12.2012?

Вече се превърна в традиция да има бум на сватби в дните, в които датата, месецът и годината се повтаря едно и също число - т.нар. "маг...

За колко време се разтварят тези нови презервативи? Можете да разберете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com