Тайната на дълголетието: Липсата на мъже

20876
Тайната на дълголетието: Липсата на мъже
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Най-възрастната жителка на Шотландия разкри тайната на дълголетието си. Джеси Галан, която навърши 109 години на 2 януари, твърди, че за целта трябва да се избягват мъжете и да се яде повече овесена каша. Галан никога не е била омъжвана.

Според нея мъжете не си струват проблемите, които пораждат. 109-годишната шотландка е уверена, че тайната на дълголетието й се крие в това, че непрекъснато е тренирала, ялата е по чиния овесена каша всеки ден и никога не е била омъжвана.

Рекорден брой столетници в Япония

Рекорден брой на столетниците отбелязва Япония в цялата си история. В момента там живеят повече от 58 800 души - с 4400 повече, откол...

Ребека Стрийтър, сътрудник на дома за възрастни хора "Кросби хаус" в Абърдийн, където сега живее столетничката, разказва, че пенсионерката участва активно в колективните занимания и много обича тренировките си. Освен това редовно ходи на концерти и всяка неделя посещава църквата. Джеси Галан е родена през 1906 г. във фермерско семейство.

Имала е пет сестри и един брат. На 13-годишна възраст е напуснала родния си дом и е станала доячка. По-късно е сменила няколко местоработи.

"Винаги съм имала добри работодатели и колеги. Удивително е да гледаш колко различен е днешният свят от този, в който отраснах аз" - казва пенсионерката.

109-ия си рожден ден Галан е отпразнувала с празничен обяд с приятелки.

Баба посрещна 100-ния си рожден ден със... стриптизьор

Столетница от Великобритания посрещна юбилея си, наемайки стриптизьор за парти в кръчма. Дорис Деахарди изминала пътя от дома си край ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com