Тайната на простото човешко щастие

15477
Тайната на простото човешко щастие
Снимка: iStock/Guliver

Човек става щастлив, когато се опира на собствените си силни качества, изяснили психолози. За получаването на рецептата за получаване на мечтаното щастие учените се позовават на експеримент с 577 участници, пише Time.

Изследователите призовали доброволците да използват собствените си таланти и положителните си страни във всекидневната си дейност. След седмица отново ги събрали за провеждане на повторно допитване.

Каква е тайната на щастието на самотните хора

Психолози от университета на Окланд в Нова Зеландия са разкрили тайната на щастието и благополучието на самотните хора. Резултатите от ...

Тук вече станало ясно, че за изминалите седем дни нивото на щастие при всички доброволци значително нараснало, и то само поради ежедневното използване на ярките черти на личността.

Накрая третият стадий от допитването бил проведен след четири седмици. Той показал, че последствията от използването на собствените силни страни или таланти могат да бъдат продължителни. Този извод учените направили, тъй като всички участници все още продължавали да се усещат на най-високо ниво на показателите за щастие в сравнение с това, които имали в началото на експеримента.

По-рано британските изследователи осъзнали, че владеенето на известна свободна парична сума, която може да се похарчи без гризения на съвестта, впръсква в кръвта допълнителни ендорфини. Това обаче не се отнася за притежанието на кола или имот, което няма съществено влияние върху щастието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com