Тайните за красота на нашите баби

11252
Тайните за красота на нашите баби
Снимка: iStock/Guliver

Светът на красотата, както и в областта на модата, напредъкът и тенденциите са постоянни. Изследванията позволяват на козметиката да има все повече и повече свойства, за да извлече максимума от компонентите си и по този начин да покаже по-обгрижвана кожа. Същото се случва и с грима, с нови обогатени формули. Но кой не си спомня съветите за „красота“, които баба ви е дала?

Във времена, когато най-важното в тоалетната чанта се свеждаше до добри четки, кремообразен овлажнител и парфюм, нейната проста и естествена красота се основаваше главно на придобиване на прости рутинни действия и изучаване на свойствата на всеки елемент от природата. От зехтин за хидратиране до важността на студената вода за лицето. Пет от техните учения са по-актуални от всякога и ако искате също да се наслаждавате на естественото здраве и красота като тях, трябва да ги включите в ежедневието си.

10 интересни факта за красотата

Винаги има какво ново да научите за красотата, историята на модата и грима. Това е страхотно и освен че ще ви обогати, ще има какво да ...

1. Значението на доброто четкане

Вероятно баба ви някога е настоявала за важността на разресването, е факт, че въпреки че е от съществено значение за доброто здраве на косата, често не се обръща вниманието, което заслужава, а добрата техника е от съществено значение, за да се избегне увреждането й и да се расте силна и здрава. п Препоръчва да следвате метода „отдолу нагоре“, тоест да сресвате косата на по-малки участъци отдолу и да вървите нагоре към скалпа, за да предотвратите накъсването.

2. Двойната употреба на червилото

Гениален трик без срок на годност, който ще се предава от поколение на поколение. Въпреки че, баба ви препоръча да щипете бузите си, за да постигнете руж - което не е нищо повече от вазодилатация в областта. За да получите най-добрия завършек, трябва да нанесете червилото на три точки на скулата, сякаш правите триъгълник, и да го разнесете с малки докосвания.

3. Безкраен аромат

5 тайни за красотата на французойките

Наред с корейците, французите са тези с най-добра кожа. Искате ли да разберете какъв е ключът към успеха? Отговорът е прост - изключите...

Вероятно, ако затворите очи, ще запомните перфектно парфюма на баба си. Как успя да го накара да продължи да ухае с часове Зоните, където го нанасяте са ключови. Това са частите, където кръвообращението циркулира по-силно - от вътрешната страна на коленете и лактите, по глезените и зад ушите - миризмата се задържа по-дълго. 

4. Вазелин като фиксатор

Не само за да хидратирате устните си, но ако трябва да оправите непокорната коса, която може да развали прическата ви и нямате под ръка фиксиращ гел, щипка вазелин може да ви помогне. Друг трик широко използван преди десетилетия беше да нанесете вазелин върху стратегически зони, преди да се парфюмирате, за да удължите продължителността на аромата.

5. Студена вода сутрин

Няма нищо по-добро за да изглежда кожата по-млада и по-ярка и за подобряване на кръвообращението. Ритуал, който се провежда религиозно от поколения, който дерматолозите препоръчват с едно предупреждение: измийте лицето с хладка вода и завършете с малко пръскане със студена вода.

Черни зъби и червило с живак: странните практики за красота от древността

Хората винаги са се стремели към красотата. От древни времена има различни практики за красота, предназначени да направят човек по-прив...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com