Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

3081
Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително
Снимка: nasluka-shop.com

Като една от най-вкусните и консумирани сладководни риби, ценни с високото качество на месото си, шаранът е желан улов не само за рибарите, но е и обект на промишлено отглеждане с търговски цели. Цената му обаче не е ниска, а и тръпката да уловиш сам голям шаран си струва усилията и часовете, прекарани с въдица в ръка.

За любителите на риболова това е пълноценна почивка сред природата, посветена на хобито. За да имат рибарите наслука обаче и риболовът да не е само почивка, наслада и забавление, но и повод за гордост с улова и вкусна риба, която да сложат на масата, важно е да знаят как се захранват шараните. Не е необходимо да бъдат похарчени значителни средства за закупуването ѝ, тъй като тази домашна захранка за шаран е не по-малко ефективна от готовите предложения и е изпитано средство, с чиято помощ да се похвали всеки рибар с добра слука и вкусен едър шаран.

Известните личности, които обичат риболов

Начинаещите рибари  трябва да имат предвид, че и най-добрата захранка не гарантира добър резултат сама по себе си, защото слуката зависи и от:

  • избор на място и време за риболов – язовирите, които са зарибени, часовете рано сутрин и надвечер дават по-голям шанс за успешен улов на голям шаран,
  • внимателен избор на такъми, тъй като шараните са и умни, и силни – въдица с висока твърдост, устойчива и здрава, която ще позволи на рибаря „да измори рибата“, преди да се опита да я извади на брега, здрава макара, като дългото плетено влакно е за предпочитане, тъй като по-трудно се къса – кошмарът за рибаря е да скъса и да изпусне голямата риба, която е хванал,
  • употребата на специализирани шаранджийски поводи, шлаухи, конуси, маркери също осезаемо подпомагат успеваемостта по време на риболов.

След като сте се запознали с всичко това и сте го осигурили, както и след като сте проучили дали е разрешен риболовът на шаран, може да помислите за захранката. Опитните рибари ще пропуснат стъпките до тук и ще обърнат внимание само на захранката, знаейки важността ѝ за добрия улов.

Домашна захранка за шаран

Ефективна, гарантираща добър улов, качествена, изгодна – тази домашна захранка за шаран може да ви помогне да се похвалите с улова си, съчетана с другите фактори за успеваемост с въдица в ръка. Макар че шаранът не е капризен по отношение на храната и с удоволствие хапва както ларви на насекоми, семена на растения, ракообразни и т.н., той също има любимо хапване, при предлагането на което ще е по-склонен да намали бдителността си, която всъщност много му помага да избяга от рибаря и да го остави без улов.

Удивително е с каква лекота шаранът „надушва“ всяка опасност и я избягва. С предлагането на любимото му ястие под формата на захранка, шансовете да се разсее и да попадне в капана, нарастват. Във форумите рибарите се надпреварват да се хвалят със своя улов и да споделят триковете за тези свои постижения, като ключовата дума в повечето от случаите е захранка – именно тя е тайната, позволяваща снимки с големи уловени шарани.

Как да изберем подходящата въдица за фидер риболов

Сред най-апетитните за шарана захранки се оказва рецепта сладка като самата риба – с ароматно фъстъчено масло, захар, хляб и семена (за птици). За да забъркате тази захранка ще ви трябват следните количества:

  • хляб – 8 филии,
  • захар – 4 лъжици,
  • фъстъчено масло и семена – по една чаша.

Разбира се винаги може да увеличите пропорционално количествата, за да имате повече захранка и да дохранвате рибите.  А и никога не се знае дали сутрешният риболов на вкусните и полезни шарани няма да продължи във вечерен и да премине в нощем – да, шарани с успеваемост се ловят и през нощта.

Наслука и не се ограничавайте до една рецепта за захранка – изпробвайте и открийте какво работи за „вашите шарани“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com