Тази дреха състарява жените над 50 години

2144
Тази дреха състарява жените над 50 години
Снимка: iStock

На жените над 50 години не се препоръчва да носят една дреха, защото тя ги състарява. Става въпрос за тесни дънки, както и модели с ниска талия и много декоративни елементи. Това споделя руският силистът Анна Скороходова. 

Дрехата, която състарява жените над 50 години

"За дамите над 50 години е по-добре да не носят тесни дънки. Прекалено тесните модели не ви правят да изглеждате по-млади, а напротив, могат да подчертаят недостатъците на фигурата", предупреди експертът.

Учени: Жените над 50 години трябва да ядат тези храни

Също така трябва да избягвате дънки с много декоративни елементи. Апликации, бродерии, някакви нитове, ципове могат да добавят небрежност към визията.

След 50 години трябва да се подхожда към скъсаните дънки с повишено внимание.

"Такъв модел може да изглежда доста младежки и дори малко глупав. Ако все още искате да имате скъсани дънки в гардероба си, тогава трябва умело да ги смесвате с основни дрехи, като бели широки тениски, ризи, якета “, отбеляза Скороходова.

Освен това за дамите над тази възраст е препоръчително да избягват дънки с ниска талия.

„Този ​​модел визуално скъсява краката и поставя опасен акцент върху бедрата и корема, които не е необходимо да се демонстрират“, казва специалистът.

Това обаче не означава, че жените над 50 изобщо не трябва да носят дънки. Правилно подбраният модел ще им помогне да изглеждат по-млади и визуално по-слаби, отбеляза стилистът.

"Повечето жени, казва тя, залагат на дънки със средна талия. Тази опция се счита за класическа. Ако искате да коригирате коремната област, трябва да дадете предпочитание на висока талия, тя ще стегне силуета", допълва още експертът.

"Най-популярният модел днес са правите дънки. Те се считат за универсални и подходящи за всеки. Правите дънки извайват фигурата ви и в същото време деликатно прикриват несъвършенствата. Освен това този конкретен модел може да бъде интегриран в различни визии, вариращи от основни полу-бизнес до спортни", казва специалистът.

Анна Скороходова на дънките с износен ефект, които са популярни днес.

"Това е модел, който помага визуално да добавите няколко сантиметра височина. Ето защо, ако имате такава цел, може да обърнете внимание на тях", посочва стилистът.

"Не забравяйте за mom jeans или boyfriend jeans, които не напускат модните рейтинги от много години. Палитрата от цветове, които жените могат да носят, е доста широка. От класически наситено сини нюанси до цветни модели. Вярвам, че дамите на 50+ спокойно могат да носят такива дънки. Трябва обаче да го направят с вкус. В случая с цветните дънки, трябва да изберете благородни нюанси, например пясък, кафе, череша, тоест не ярки, а леко приглушени“, споделя експертът.

Според стилиста дънковото облекло не трябва да се пере повече от пет пъти за един сезон. Ако върху дънковите дрехи се появят малки петна, мръсотията може да се отстрани с мокри кърпички. Въпреки това, не търкайте тъканта прекалено силно, в противен случай може да се повреди.

Лекар: Хората над 50 години НЕ трябва да ядат тези храни

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com