Телевизията и интернет като заплаха в една връзка

1804
Телевизията и интернет като заплаха в една връзка
Снимка: JESHOOTS.com / Pexels

Живеем в ерата на джаджи и електронно оборудване. Таблетите, мобилните телефони, телевизорите правят живота ни по-лесен и приятен, въпреки че - както казват някои, те губят време. И както добавят експертите, загубата на време е свързана и с риск за връзката. Наистина ли имаме от какво да се страхуваме? И как всички тези удобства влияят на качеството на живот за двама?

Самото твърдение, че телевизията присъства в почти всеки дом, определено не е достатъчно. Телевизорът все по-често се поставя в няколко стаи – сякаш моментно откъсване от него беше почти непоносимо. Гледаме все повече, купуваме все по-богати телевизионни пакети, преглеждаме класацията на филмите за вечерта за двама и ако не сме вкъщи - разбира се, записваме. За много хора гледането на телевизия се е превърнало в единствения начин да прекарват свободното си време.

Отървете се от навиците, които съкращават живота ви

Човешката история често се свързва с концепцията за дарвинизма. Според учените, най-силните представители на вида са наследили черти от...

Изглежда - перфектно, но когато има твърде много телевизори, той започва да изпълнява и друга функция. Започва да замества много други, изключително важни неща. 

Телевизията е вид инструмент, който може да бъде забавен, но също така може да причини брачна криза чрез студенина. Защо?

- Ежедневното прекарване на време пред телевизора става все по-дълго. В много домове се гледа по пет-шест часа на ден. Точно толкова време не си говорим най-често.

- Комуникацията при включен телевизор е с много по-ниско качество. Отговаряме "полууста", не се фокусираме върху думите, не гледаме другия в очите. Опитваме се да се концентрираме върху две неща едновременно, което е невъзможно.

Телевизията унищожава живота на двамата

Как да увеличим скоростта на WI-FI вкъщи

Има малко неща, които могат да вбесят уравновесен човек толкова, колкото бавния интернет. Този малък буфериращ символ може да предизвик...

Гледането на телевизия ни кара да се откажем от поведение, което ни сближава един с друг. Не вечеряме заедно, а пред телевизора. Животът за двама умира. Няма да й прави масаж - върви любимият му филм. Къпане - не заедно, защото има интересна програма. Всичко, което двойката имаше възможност да направи и правеше, изчезва.

Интернет е причината за проблемите в отношенията

От известно време специалистите все по-често се занимават с интернет зависимостта. Това е огромна конкуренция за телевизията - тя е лесна, интуитивна и можете да намерите практически всичко в нея за секунда. Какви точно са рисковете за връзката?

- Замяна на секса с удовлетворение чрез гледане на порнографско съдържание

- По-малко нужди от контакт в резултат на много разговори в социалните мрежи (но не с партньор)

България с два пъти по-бърз мобилен интернет от Германия

Средната скорост на мобилният интернет в България е приблизително два пъти по-висока от тази в Германия. Това сочи справка в глобалната...

- Липса на време за разговори и прекарани моменти с партньор поради дългогодишно присъствие в различни сайтове

Пристрастяване към интернет и компютърните игри

Компютърните игри, които водят до истинска и много опасна зависимост, трябва да се разглеждат отделно. Повечето от зависимите са мъже. Партньор в зависимост може не само да пренебрегне семейството и брака си, но дори рискува да загуби работата си. Всичко това за една игра!

Замислете се!

Понякога си струва да преброим колко време прекарваме, седейки пред телевизора или в интернет с часовник в ръка. Когато тези числа са тревожно високи, трябва да осъзнаете, че това наистина може да е причината за проблемите във връзката ви.

Национална кампания “Пази детето в Интернет”

Лев Инс стартира социален проект за превенция на онлайн тормоза и посегателство над деца. Кампанията обхваща цялата страна и включва ин...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com