Тези 25 неща ВРЕДЯТ на кожата ви

1845
Тези 25 неща ВРЕДЯТ на кожата ви
Снимка: iStock

Едно от най-опасните неща за кожата на лицето е мръсната калъфка за възглавница. В нея се натрупват огромно количество бактерии, мръсотия и собствените ви стари клетки. Това е истинска биологична бомба, затова не забравяйте да я обезвреждате поне веднъж на две седмици.

Постоянната смяна на козметиката за кожата е по-страшна от всеки филм на ужасите. Без да има време да свикне с един състав, тя е принудена веднага да се адаптира към нов. Така че не е далеч времето, когато може да си спечелите алергия.

Пазете кожата си от продукти за оформяне на косата. Те съдържат вещества, които не само запушват порите, но и на практика ги запечатват, пречейки на потта да се отделя свободно.

Прекалено честата корекция на веждите също може да навреди на кожата. Издърпвайки косъмчетата, създавате микроранички, затова не забравяйте след сеанса да избършете третираната зона с дезинфекциращ лосион. Не забравяйте също, че раните трябва да имат време да заздравеят между процедурите.

10-те най-добри храни за здрава кожа

Не съхранявайте дрехите в пластмасови калъфи или торбички. Да, можете да ги предпазите от прах, но кожата няма да ви благодари. Колкото по-дълго пластмасата и дрехите са в контакт, толкова повече вредни химикали проникват в тъканта, а там не е далеч от възпаления и други инфекции.

Не забравяйте за слънчевите дни. Пътувате в колата (независимо дали сте шофьор, или пътник) и ето че едната половина на тялото е на сянка, а другата - под палещите лъчи. Със сигурност сте използвали слънцезащитен крем, нали? И, разбира се, знаете, че липсата му в този случай ще доведе до слънчево изгаряне?

Сърдечният разговор с приятел по мобилния телефон може да се окаже голям проблем за здравето на кожата. Става въпрос за бактериите, които се натрупват върху екрана на телефона. Не забравяйте периодично да избърсвате преносимия си приятел с антибактериални кърпички. 

Нито един офис не може да мине без климатици, така че се запасете с вода и овлажняващи продукти. В края на краищата климатикът изсушава кожата по-добре от всеки сешоар.

Ето кои са най-добрите масла за вашата кожа

Пасивното пушене не е по-добро от активното, то причинява същите бръчки и преждевременно стареене.

Пропуснете грима за няколко дни и оставете кожата си да диша и да си почине, за да предотвратите признаците на стареене.

Не забравяйте устните. Те също се нуждаят от хидратация и грижа. Използвайте специални кремове, а не тези, които ви идват под ръка. Не слагате крем за крака върху бузите си, нали?

Не забравяйте да избършете слънчевите си очила. Бактериите, които се натрупват по тях, могат да причинят раздразнение и обрив на носа 

Коламаската е травмираща процедура, след която на кожата трябва да се дадат поне три седмици за възстановяване. Затова се опитайте да увеличите интервала между епилиранията, за да нямате по-късно проблеми с враснали косъмчета и други не много естетични неща (имаме предвид пъпките).

Скрабовете са скрабове, защото са твърди и са предназначени за ексфолиране на мъртвите кожни клетки, така че трябва да ги използвате рядко. В противен случай кожата няма да има време да се възстанови и просто ще я надраскате.

Прекомерното съдържание на сол в диетата ви води до нарушаване на водния баланс, което означава суха кожа, която също като нас не може да живее без вода.

Не забравяйте да проверявате очите си всяка година. За пореден път, гримасничейки, опитвайки се да видите нещо важно, вие отново напрягате мускулите на лицето и създавате нови бръчки.

Гладуването вреди на кожата не по-малко от стомаха. Липсата на витамини и минерали води до повяхване на тена и загуба на еластичност.

Дългият горещ душ може да е полезен за вас, но не и за кожата ви. Еластичните изгарящи струи вода отмиват горния слой на епидермиса, което води до сърбеж, лющене и сухота.

Хлорираната вода в басейна е най-големият ни враг. Всички знаят за нея, но по някаква причина продължават да пренебрегват правилата за хигиена. Не забравяйте да си вземете душ след плуване със супер пенливи душ гелове и добър сапун.

Очевидно е, че да спиш с грим е най-големият кошмар на всяко просветено момиче, но отново ще обясним накратко защо. Бактерии, запушени пори, възпаления, акне, прекалено много разходи за козметика и лечебни мазила.

Дехидратацията в съчетание с кофеина води до ускорена поява на бръчки. Затова или пийте по 2 литра на ден, или се ограничете до малка чаша кафе на закуска.

Изстискването на пъпките води до увеличаване на времето за лечение на възпалението. Освен това по този начин "вкарвате" бактериите, причинили омразната пъпка, още по-дълбоко в кожата, като по пътя внасяте инфекции, които ще дадат живот на друг проблем, който ще изскочи веднага след като старият се излекува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com