Тези 4 храносмилателни проблема може да сигнализират за инфаркт

19558
Тези 4 храносмилателни проблема може да сигнализират за инфаркт
Снимка: iStock/ Guliver

Болки в гърдите, челюстта и шията, задух и замаяност са някои известни и очевидни симптоми на сърдечен удар. Но това не са единствените симптоми на този сърдечно-съдов проблем. Когато доставянето на кислородна кръв към сърцето е възпрепятствано поради стесняване или блокиране на артериите, човек може дори да изпита стомашно-чревни проблеми, които могат да останат незабелязани.

Стомашните проблеми в случай на инфаркт звучат изненадващо и затова често се пренебрегват. Но това е доста често срещано в повечето случаи на сърдечен удар. Така че, ако имате стомашни проблеми заедно с други очевидни признаци на сърдечен удар, незабавно се обадете за медицинска помощ.

Тези храни ви предпазват от инфаркт и са с ниска цена

Инфарктът в частност и сърдечносъдовите заболявания като цяло, както и съдовите инциденти, са сред най-честите причини за хоспитализаци...

1.            Как сърдечно-съдовата система влияе на храносмилателната система?

По време на сърдечен удар, когато органът има затруднения да изпомпва кислородна кръв към различни части на тялото поради запушване, кръвообращението се забавя. Намаленото снабдяване с кръв в тялото може да доведе до химически промени в стомаха, превръщайки го от алкален в кисел. Когато рН на стомаха спадне, органите на тялото, включително храносмилателния тракт, се затрудняват да функционират ефективно. Това води до няколко стомашно-чревни проблеми.

2.            Болка в стомаха

Наред с болката в гърдите, челюстта и шията, човек може дори да изпита болка в стомаха в случай на сърдечен удар. Болката в стомаха първоначално е остра и спорадична. С течение на времето болката става по-интензивна и хронична. Болката в стомаха, показваща лошо здраве на сърцето, обикновено се усеща близо до горната лява част на стомаха. Някои хора дори го изпитват в езофагалния сфинктер.

Този симптом с гърба може да издава сърдечен удар

Симптомите на сърдечен удар може да се различават при мъжете и жените. Но и при двата пола един необичаен симптом в гърба може да показ...

3.            Диария и повръщане

Когато артериите на червата са запушени, това води до диария и повръщане. Запушването може да доведе до остра коремна болка най-вече след хранене. Това може да доведе до тъпи спазми в близост до коремната ямка и може да се излъчва към гърба. В случай на тежко запушване, част от червата може да умре, което е спешна медицинска помощ. Болката в корема с течение на времето, причинена от сърдечни проблеми, може дори да доведе до анорексия и с течение на времето може да доведе до загуба на тегло.

4.            Гадене

Когато храносмилателната система не функционира правилно поради проблеми със сърцето, стомахът става кисел и му е трудно да функционира. Той не може да смила храната или да абсорбира хранителни вещества от нея и започва да произвежда повече солна киселина (HCI) (киселина, използвана по време на храносмилането). Наличието на прекомерно HCI в стомаха започва да ерозира лигавицата на органите, което кара човека да се чувства гаден. Ако проблемът не бъде разгледан навреме, той може дори да доведе до образуване на язва.

Тези 6 симптома предупреждават за предстоящ сърдечен удар

Сърдечните пристъпи възникват, когато кръвоснабдяването на сърцето внезапно спре. Това състояние трябва да се лекува възможно най-бързо...

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com