Тези функции на домакинските уреди изобщо не са ви необходими

1088
Тези функции на домакинските уреди изобщо не са ви необходими
Снимка: emag

Производителите на домакински уреди често ни предлагат устройства с толкова много възможности, че е трудно дори да си спомним, камо ли да ги използваме в ежедневието. Всъщност някои функции са напълно безполезни и само увеличават цената на джаджата, която се опитват да ви продадат.

Прахосмукачка

На първо място трябва да обърнете внимание на мощността на засмукване и добрата маневреност (колела). Много хора харесват, когато устройството има специално острие на дюзата, което отрязва космите, навити около четката. Ако апартаментът има светло боядисани стени, ще ви е необходима прахосмукачка с гумена броня по целия периметър, в противен случай няма да бъдат избегнати драскотини и тъмни ивици.

Ненужни функции:

Прахосмукачки с ароматизиране на въздуха: съмнителна функция. В най-добрия случай ароматът ще изчезне в рамките на няколко часа след почистване. Гланцирано или прозрачно тяло: красиво е само когато прахосмукачката е нова. Прахосмукачка с функция за измиване: ако забравите или нямате достатъчно време да изплакнете правилно тази прахосмукачка след почистване, ще се появи неприятна миризма. Допълнителни приставки: всъщност имате нужда само от три.

10 кухненски инструмента, които използвате неправилно

Пералня

Изборът на машина най-често се влияе от нейните размери. Ето защо инженерите от производствените компании се борят за всеки сантиметър, опитвайки се да създадат модел с компактни размери с просторен барабан. Така че потърсете среден път – той вече съществува. Освен размерите, класът на енергийна ефективност е важен. Програмите за бързо пране и отложен старт са наистина удобни.

Ненужни функции:

Допълнителни програми: важен е не броят на предлаганите програми, а възможността за регулиране на температурата на водата при пране и броя на оборотите при центрофугиране.

Функция за пране с пара: прането при 90 градуса може да се направи не по-лошо, но машина с такава функция ще бъде в различен ценови сегмент.

Сушилня: Пералните с тази функция струват двойно повече и ще трябва да плащате повече за електричество.

Хладилник

Тъй като хладилникът е постоянно включен, важно е да обърнете внимание на енергийния клас. Когато избирате размера на хладилника, помислете дали имате нужда от огромен и просторен, ако не правите големи покупки за месеца, а купувате хранителни стоки всеки ден само за вечеря. Сред полезните функции е и звуков сигнал, предупреждаващ за лошо затворена врата.

Какво печелите, ако използвате енергоспестяващи уреди

За какво можете да избегнете харченето на пари?

Вграден ледогенератор: необходим само на тези, които не могат да си представят живота си без студени напитки. Допълнителни контейнери и рафтове: често се оказват излишни, защото заемат полезно място и затрудняват поставянето на големи кутии в хладилника. Дистанционно управление.

Съдомиялна

Най-често се използва програмата за бързо измиване, така че нейното присъствие е необходимо. Също така удобна е програма, която изплаква съдовете без препарат. Ако нямате достатъчно съдове, можете бързо да ги изплакнете (за 15 минути) и да ги оставите в машината, докато имате достатъчно за пълен цикъл.

За какво можете да избегнете харченето на пари?

Много допълнителни програми. Цветен екран с графичен интерфейс е красив, но не влияе на качеството на миене на съдове. Дистанционно управление: от смартфон и др. Клас на енергийна ефективност A++

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези два вида риба са опасни за консумация - откажете се от тях

"Къде да гледаме мача довечера"? 4 места в София, идеални за европейското

Шампоанът няма да ви спаси: 5 причини косата ви да се замърсява бързо

Това са женски козметични процедури, които вече не са на мода

„Не се страхувайте, това е протеин“: Какво ще стане, ако изядете плод с червей?

Стръкче от тази билка премахва неприятната миризма в гардероба

Какви правила се спазват при сушене на манатарки

6 признака, че сте майката в една връзка (и как да спрете да бъдете такава)

Любопитно за Либерия и нейното създаване

Какви груби грешки се допускат при сушене на кайсии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com