Какво печелите, ако използвате енергоспестяващи уреди

5936
Какво печелите, ако използвате енергоспестяващи уреди
Снимка: iStock

Независимо дали търсите нов хладилник, пералня или телевизор, закупуването на нов уред може да бъде голяма инвестиция. Но ако изберете разумно и заложите на енергийно ефективни опции, можете да спестите пари от сметките си в дългосрочен план. И не само това.

В наши дни домакинствата остават един от основните „производители“ на вредни парникови газове, защото използват уреди, които консумират много енергия. Ето защо е чудесен вариант да се възползвате от днешните иновации.

Истината е, че колкото по-енергийно ефективни домакински уреди използвате, толкова по-ниски ще бъдат сметките ви за комунални услуги, като същевременно защитавате околната среда от вредни газове като въглероден диоксид. С непрекъснато вдигащите се цени на тока, употребата на енергоспестяващи уреди може да ви спести до 29% от сметката за ток.

Невероятно, нали? Освен това, при покупка на 4 или повече уреда от Техномаркет, ще получите допълнителна отстъпка!

Ето какви още предимства крие подмяната на домакинските уреди:

Помагат за предотвратяване на парникови емисии

Парниковите газове са основните причини за глобалното затопляне и изменението на климата. Тези газове са отговорни за абсорбирането на инфрачервеното лъчение, което би довело до задържане и улавяне на топлината в атмосферата. В резултат на това топлината от земната повърхност продължава да се увеличава.

Пестят вода

Всеки зависи от водата, за да живее. И опазването на водата трябва да бъде обща отговорност. Ето защо едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да използвате домакински уреди, които изискват по-малко вода и енергия, за да намалите сметките си през следващите години.

Подобряват качеството на живота ви

Енергийно ефективните уреди са от съществено значение за подобряване на качеството на вашия живот. Използването им може да бъде по-удобно, поддръжката доста по-лесна, а това несъмнено ще направи живота ви много по-лесен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com