Типове приятели, от които нямаме нужда

4083
Типове приятели, от които нямаме нужда
Снимка: iStock/Guliver

Приятелството само по себе си е чисто взаимоотношение, което предполага взаимно разбиране и уважение. Не винаги така се случва в живота и често имаме приятели, които повече ни пречат, отколкото да ни помагат. Вижте дали и вие сте от хората, които имате следните категории приятели в обкръжението си.

Търсят ви само, когато имат нужда

Под предлог, че са много заети, те са ви отказвали няколко пъти срещи, но изведнъж имат те проблем и съответно място в програмата си за вас. Някои са по-хитри и от време на време се правят на заинтересовани от проблемите ви, но това е така, защото знаят, че някой ден ще имат нужда от вас. И действително – нещо им се случва, имат нужда да поплачат на някое рамо и вие ставате най-близкият им човек. Нямате място до такъв човек, това не е истински приятел.

Социалните „приятели“

Има хора, които винаги са на линия за хубава компания и за събитие на маса. Те реално ви виждат за забавление. Но когато имате нужда от помощ за пренасяне на багаж или някой да храни котката ви за известно време, то просто изчезват. Нямате нужда от такива хора не защото са лоши, а просто защото приятелството е повече от просто ядене и пиене.

5 знака, които издават, че вашите приятели ви използват

Любопитни и потайни

Все си врат носа във вашите неща, но когато ги попитате за техните – стават потайни. В повечето случаи те не са с вас, за да ви помогнат, а да разберат някоя и друга клюка. Намеренията им определено не са чисти и внимавайте с потайни хора. Да, нормално е да проявят любопитство, ако сте се скарали с брат си, но ако не ви се говори – ще ви разберат и няма да настояват. Именно това правят добрите приятели.

Не се съобразяват с вашата душевност

Всички хора сме различни, но имаме право нашите приятели да разбират душевността ни и да се съобразяват с нея. Например, вие имате травма от детството ви, ниско самочувствие или нещо друго, а този човек съзнателно чопли именно тази рана. Разбира се, не е нужно целият свят да се съобразява с чувствата на един човек, но когато приятел не го прави за приятеля си, нещата са ясни – това просто не ви е истински приятел.

Дърпат ви назад

Животът винаги върви напред, но има някои хора, които просто не искат да го приемат и ви дърпат назад. Не са ви нужни такива приятели. Именно те трябва да ви подкрепят да вървите напред и да се развивате. Затъването в меланхолия и негативизъм е крайно нежелателно и ако искате да напредвате се нуждаете от друго отношение.

Често се случва единият приятел да напредва в живота си, да се бори за успехите си, да създаде семейство и т.н., а неговата дружка просто предпочита да стои на едно място – работи компромисна работа, живее в компромисна връзка и не желае нищо ново. Ако не можете да помогнете на такъв живот, то не му позволявайте да пречи на вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com