Топ 10 на лековитите места в България

36358
Топ 10 на лековитите места в България

Десетки са местата в България, които се считат за лековити и се посещават от хиляди болни с надежда за изцеление или чудо. Не един и два са разказите на слепи, прогледнали от водите на чудотворни извори, куци, проходили, след като са посетили едно от лековитите места в България, безнадеждно болни, чакащи сетния си дъх, получили изцеление. Кои са 10-те от най-лековитите места в България, последна надежда на болни и отчаяни хора?

Лековитите места в България – топ 10

1.  Свети Иван Рилски – Чудотворец и силата на вярата, заключена зад стените на Рилския манастир

Хиляди хора всяка година намират изцеление и решение на проблемите си, молейки се на светеца, неслучайно наречен Чудотворец, в Рилския манастир в България. Вярващите се молят и за опрощение на греховете си, вървейки по стъпките на светеца, изминавани от него всеки ден. Вярва се, че ако успеете да се промушите през изхода от огромни скални късове, Бог е простил греховете ви, а молитвите ви са чути.  

2.  Сълзите на Леденика

Имате здравословен проблем, за който медицината не може да намери решение? Стотици като вас са получили изцеление на езерцето на Леденика, където капка по капка бистра вода пълни корито на каменна чешма. Вярва се, че тази вода е лековита и всеки, вкусил от нея и намокрил очите си, получавал божествено изцеление. Вярващите казват, че водата там има силата да сбъдва съкровени желания и да лекува болести, които са нелечими. Не е случайно, че мястото е сред считаните за най-лековитите места в България.

3.  Храмът в Златолист и Преподобна Стойна

Селото, разположено близо до енергийната местност в Рупите, е било мястото, на което Преподобна Стойна, чиято ученичка е пророчицата Ванга, посрещала и лекувала хора през последните 30 години от живота си. И въпреки че е минал почти век от кончината на Преподобна Стойна, и днес стотици хора се отправят към Златолист, за да се помолят в храма и да получат изцеление за болестта си с молитва към Свети Георги – светецът, за който се вярва, че е довел Преподобна Стойна на това чудотворно място.

Места на планетата Земя, които излъчват тайнствена сила

4.  Място за вашите желания – руската църква в София

Чудодейните места в България не са само високо в планината или скрити далеч от цивилизацията. Едно от най-лековитите места в България се намира в столицата ни. В сърцето на София в руската църква има специална стая, в която да оставите съкровеното си  желание, написано на лист. Поклонници разказват, че са се излекували от рак след посещение на тази църква и след молитва на гроба на владиката Соболев, намиращ се там.

5.  Пейката на любовта

Докато едни се молят за здраве, други търсят надежда, че ще срещнат любовта и ще създадат свой дом и семейство. Ако сте от тези, които мечтаят да намерят единствената или единствения и да споделят живота си с него, посeтете едно от чудодейните места в България – вълшебната пейка на любовта. Разположена до манастира в Дряново, тя очаква търсещите любовта да поседнат на нея и да заключат там, върху оградата до нея, един катинар. Можем да твърдим, че мястото е сред най-лековитите места в България, макар да лекува не тялото, а душата, жадна за обич.

6.  Параклисът в скалите

Над град Трън се намира чудодеен параклис, носещ името Света Петка, издигнат буквално в скалите. Легендата разказва, че там е бил домът на светицата. Стотици са разказите за изцелени от тежки болести, след като са се молили в храма. Водата в параклиса се счита за чудотворна. Хората разказват, че тя връщала към живот умиращи че помагала на слепи да прогледнат. Истории, предаващи се от уста на уста, говорят и за тежко болни, донесени на носилка в храма, които си тръгвали сами и на крака на сутринта, след като приспели в чудодейния параклис. Съвсем не е случайно, че божият дом в скалите е част от най-лековитите места в България.

7.  Кръстова гора

Друго място, на което се стичат хиляди поклонници, за да нощуват под открито небе и да получат изцеление, е Кръстова гора. Счита се, че там е заровена частица от Христовия кръст и че това чудодейно място изцерява с Божия помощ. Разказите на поклонниците, получили помощ и изцеление са стотици, което нарежда Кръстова гора сред най-лековитите места в България.

12 достъпни места, до които да отидете това лято

8.  Помощ от тракийското светилище  Скрибина

Скална арка, разположена близо до това тракийско светилище, лекува и изцерява безнадеждно болни хора, които медицината е отписала и за чиито живот е безпомощна да се бори.

9.  Пещерата Света Марина

Скрита в сърцето на Странджа, близо до едно от нестинарските села,  пещерата Света Марина се счита за магическо място, лекуващо и изцеряващо болни. Всяка година през нощта на 16-ти срещу 17-ти юли вярващите и търсещите помощ се стичат на нощно бдения в пещерата, за да получат изцеление и да намерят решение на проблема и болката си. Пещерата е сред най-лековитите места в България.

10.  Чудотворната икона в Бачковския манастир

Можем да наречем това място едно от най-известните и чудодейни в България, което се посещава от стотици хиляди хора, търсещи Бога с молитва. Там се съхранява чудотворна икона на Божията майка, за която разказват, че лекува и чува молитвите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...