Топ 10 на най-дружелюбните породи кучета - обожават хората (СНИМКИ)

18565
Топ 10 на най-дружелюбните породи кучета - обожават хората (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Кучетата обикновено са дружелюбни животни. Те имат това, присъщо на природата - в процеса на еволюция кучетата са тясно взаимодействали с хората, помагайки им, а хората от своя страна са предоставяли на кучетата подслон и храна. Кои са най-дружелюбните породи кучета, които могат да бъдат наречени най-добрият приятел на човека.

Съвет! Добре социализираното куче е дружелюбно животно, независимо от породата. За да накарате вашето куче да се чувства комфортно в различни ситуации, осигурете му подходяща социализация, тогава то ще бъде по-общително.

Уелско корги кардиган

Коргитата са много социални кучета, които обичат да прекарват времето си със семействата си. Те са били отглеждани за пастирство и охрана, като кучета компаньони. Качествата на породата правят тези кучета изключително фокусирани върху членовете на семейството си. Коргитата са склонни да бъдат много привързани. За щастлив живот те се нуждаят от много игри и комуникация със собствениците.

Лабрадор

Лабрадорите се считат за олицетворение на доброжелателността. Което не е изненадващо, защото тези кучета имат много приятелски поглед и весела усмивка. Лабрадорите са били развъждани, за да бъдат спътници първо на рибари, а след това и на ловци. Тези кучета обичат да са сред хората, те са сладки и безгрижни. Но те са много енергични кучета, които се нуждаят от ежедневни активни упражнения.

Голдън Ретривър

Голдън (златен) ретривър -  най-дружелюбните породи кучета, които обичат хората

Голдън ретривърите излъчват дружелюбност, когато общуват с хора и животни. Те отчасти се дължат на тяхното самочувствие. Те са склонни да гледат на света с оптимистична перспектива, което им помага да се ориентират в живота с лекота.

Бостън териер

Бостън териерите са привързани кучета. Те обичат да създават нови приятели и са готови да играят по всяко време и навсякъде. Бостън териерите лесно се адаптират към нови ситуации. Ако все още не сте се влюбили в тази порода, просто ги погледнете - тази шантава усмивка ще разтопи и най-суровото сърце.

Ирландски сетер

Ирландските сетери са дружелюбни кучета. Те са безгрижни и смели за всичко, което се случва, което много любители на кучета оценяват в тях. Това е много активна порода и ако енергията им не намери градивен изход, сетерите могат да започнат да се държат неадекватно: да лаят без причина, да унищожат всичко. Следователно, редовните упражнения са необходими, за да може ирландският сетер да живее щастливо.

Бийгъл

Бигълът е забавна порода, която наистина обича да прекарва време с хора. Те са доста активни, обичат да играят игри на открито и да правят дълги разходки със стопаните си. Винаги са готови да се забавляват и са щастливи да се гушкат с любимите си хора в края на деня.

Бордър коли

Бордър коли искат да угодят на хората. Представителите на породата са в хармония със стопаните си, което им помага да постигат добри резултати. Но породата има една особеност - ненаситно желание да пасе всичко, което им хване окото. Поради това тези кучета могат да хапят.

Боксер


Боксерите са алчни за внимание. Тези привързани кучета искат компания и колкото повече положително внимание им отделите, толкова повече получавате в замяна.

Стафордширски бултериер

Стафордширските бултериери, порода от групата на питбулите, се отличават с очарователна широка усмивка. Това моментално издава искреността и сладостта на тези кучета. Те са много отдадени на своите собственици. За съжаление някои хора се възползват от това и правят от кучета бойци. Но много стафордширски бултериери, дори след като страдат от хора, все още обичат и вярват на човека.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

През цялата история тази порода кучета са били спътници на хората. Тези кучета наистина обичат хората, така че се нуждаят от внимание и комуникация с човек, не обичат да бъдат оставени сами. Но това не е много активна порода, просто прегръдка с любимия си собственик на дивана ще им бъде достатъчна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com