Топ 5 на пророците на България

17671
Топ 5 на пророците на България
Снимка: iStock/Guliver

В България са живели мъдреци, гадатели, лечители, чиито предсказания не спират да ни удивляват. Ето кои са най-прочутите от тях.

ВАНГА

Петричката пророчица Баба Ванга е родена в Струмица (днешна Северна Македония). На 14 години губи зрението си, а на 18 години чува глас, който предрича бъдещи събития. Най-напред предсказва смъртта на баща си “Татко трябва да си замине точно на Димитровден” и той умира на 8 ноември 1941 г. С годините помага на много хора да се излекуват или намерят път в страданието си.

Предсказва датата на смъртта на цар Борис Трети, нахлуването на съветските войски в Прага 1968 г., разпадането на Чехословакия, промените в света през 1990 г., потъването на атомната подводница “Курск”, разрушаването на кулите-близнаци в САЩ през 2001 г. и много други събития.

През последните години от живота си финансира построяването на църквата “Св.Петка Българска” в местността Рупите, Петричко. Тъй като каноните на църквата не са спазени, храмът не е осветен от Българската православна църква, но е изключително популярен и посещаван. 

Какво е предсказал Дядо Влайчо за бъдещето на България?

СЛАВА СЕВРЮКОВА

Феномен с най-голям принос за науката. Родена в Нова Загора през 1902 г. Още от малка Слава става популярна в града с дарбата си да предсказва бъдещето. Близките й са притеснени да не я обявят за магьосница и само на 16 години я омъжват за украински белогвардеец.
Макар да има завършено четвърто отделение, Слава Севрюкова става сътрудник на Вашингтонския психотронен център. Обявена е за почетен професор в няколко престижни университети и академии (САЩ, СССР, Испания, Индия).
Успешно прилага психотроничния метод. Има видения за живот на Луната и развива теории за извънземните. Заслуги има в медико-диагностичната област. Може да лекува хора, които са на хиляди километри от нея. Прониква във вътрешните им органи, а болката на пациентите се прехвърля на самата нея. 

ПРЕПОДОБНА СТОЙНА

Стойна Димитрова е родена през 1883 г. в Хазнатар. На 7 години ослепява и получава ясновидска дарба. До 16 години живее в пълно уединение в отделна стая. Тогава насън й се явява Свети Георги, който й казва да копае в двора, където ще намери негова икона и кандило. С помощта на съседи в двора на това място се построява малък параклис. Съселяните й я наричат “преподобна”, защото води аскетичен начин на живот. Предупреждава близките си, че няколко дни ще бъде като мъртва, но да не я погребват. След седмица се съживява и хората започват да идват при нея за изцеление.  
След Междусъюзническата война семейството й се преселва в България, тъй като Хазнатар остава в Гърция. На път за Петрич минава през село Златолист и остава да живее в храма “Свети Георги” в селото.
Свидетели разказват, че е събудила дете от кома, след като му е чела молитви около половин час. Излекувала е друго дете, на което кожата се втвърдява и напуква и губи пигментация.
За нея Ванга казва “Тя е светица. Как ме гледаш мене, она е десет пъти по-голема от мене! Аз апнувам, пийнувам, а она - само водичка и трошка лебец. Целио свет ке научи за таа жена”.

Знаете ли кой е Дядо Влайчо?

ДЯДО ВЛАЙЧО

Сред мъчениците на комунистическия режим е пророкът Дядо Влайчо, роден през 1894 г. в Коньово, Новозагорско. “Пророкът на народа” предсказва бъдещето още от малък. Едва 10-годишен познава избухването на Балканската война. Познава датата на края на военните действие. Лично цар Борис Трети го кани в двореца си, за да го пита ще има ли наследник. Дядо Влайчо познава “Нито ще е цар, нито ще е царствен!”. Предсказва смъртта на Георги Димитров, затова попада в комунистическите лагери на смъртта.
През 60-те години на 20-ти век е обявен за Пророк № 1 след конкурс на вестник “Работническо дело”. В същия конкурс Ванга остава на второ място. Предрича падането на комунизма, глобалните промени в Европа и света. Хиляди хора идват при него за съвет, изцеление, утешение. Наричат го Безсребреник, защото никога не взема пари от нуждаещите се.

ПЕТЪР ДЪНОВ

Трудно е да включим в класацията Петър Дънов, защото той е не само пророк, той е духовен водач, лечител, мъдрец.
Мъдрите му съвети за здравословен живот, душевна хармония и вътрешен мир и до днес се следват от милиони негови последователи в цял свят. Учителят предрича някои от големите световни промени. През 1935 г. казва, че Европа ще се обедини политически, а държавните граници ще се обезмислят. Според него великото преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това старата Европа ще бъде разтърсена из основи. Европейските народи ще оголеят и оскотеят - ще загубят силата си.

“Какво ще стане с България и българите? Онези, които са направени от кал, ще се стопят. Онези, които са родени от чиста вода и от светлината на духа, ще имат велико бъдеще.” 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com