Топ 7 забележителности, които да видите в Нидерландия

15207
Топ 7 забележителности, които да видите в Нидерландия
Снимка: iStock

Нидерландия е малка държава, разположена в Западна Европа, известна със своите живописни пейзажи, очарователни градове и богата култура. Тя е предпочитана дестинация за пътуване на много българи, а редовни полети до Айндховен и Амстердам има и от София, и от Варна. В тази статия ще разгледаме топ 7 на забележителностите в Холандия, които определено трябва да добавите към списъка си за разглеждане.

Градините Keukenhof

Градините Keukenhof са световноизвестна цветна градина, разположена в Лисе, град в провинция Южна Холандия. Те са дом на над 7 милиона луковици, включително лалета, нарциси и зюмбюли, и привлича хиляди посетители всяка година. Най-доброто време за посещение на градините Keukenhof е между март и май, когато цветята са в пълен разцвет.

Райксмузеум

Rijksmuseum е един от най-популярните музеи в Холандия, разположен в Амстердам. В него се помещава огромна колекция от холандско изкуство и история, включително произведения на известни холандски художници като Рембранд, Вермеер и Ван Гог. Музеят също така е дом на библиотека с над 35 000 книги за изкуство и история.

Нидерландия не е родината на лалето - ето коя е!

Каналите на Амстердам

Каналите на Амстердам са обект на световното наследство на ЮНЕСКО и една от най-емблематичните забележителности в страната. В Амстердам има над 100 километра канали, с многобройни мостове и очарователни къщи, разположени край водните пътища. Един от най-добрите начини да разгледате каналите е като вземете обиколка с лодка.

Къщата на Ане Франк

Къщата на Ане Франк е музей, разположен в Амстердам, посветен на живота и наследството на Ане Франк. Ане Франк е еврейско момиче, което се укрива по време на Втората световна война и пише дневник, който става известен по целия свят. Музеят се намира в къщата, в която Ане Франк и нейното семейство се крият от нацистите повече от две години.

Музеят на Ван Гог

Музеят на Ван Гог е друг популярен музей в Амстердам, посветен на творчеството на Винсент Ван Гог. Музеят съхранява най-голямата колекция от картини и рисунки на известния художник в света, както и произведения на други художници, които са били повлияни от него.

Знаете ли на какъв език говорят в Нидерландия?

Заансе Шанс

Zaanse Schans е музей на открито, разположен близо до Амстердам, включващ исторически вятърни мелници, традиционни холандски къщи и фабрика за сирене. Посетителите могат да разгледат музея и да научат повече за историята и културата на Нидерландия, както и да наблюдават традиционни занаяти като производство на сабо и производство на сирене.

Национален парк Hoge Veluwe

Националният парк Hoge Veluwe е природен резерват, разположен в източната част на Холандия. Обхваща над 5000 хектара гори, пустини и пясъчни дюни, както и музей и градина със скулптури. Посетителите могат да разгледат парка пеша, с велосипед или като направят сафари обиколка с екскурзовод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com