ТОП рецепти за детокс на косата

2365
ТОП рецепти за детокс на косата
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден косата ни преминава през много тестове: стилизиране, слънце, вятър, промени в температурата и влажността. Добавете към това редовно мине и често боядисване. В резултат на това косата натрупва голямо количество различни нежелани вещества и химикали. И какво правим в ситуация, когато тялото е натрупало много вредни вещества? Точно така - детокс, почистване. Косата се нуждае от същия детокс.

Детоксикацията е нов живот за вашата коса, качествено почистване. В резултат на това косата и скалпът се отървават от натрупвания от различните продукти за грижа, които сте използвали: това са силикони, слабо разтворими мазнини, различни химикали.

Защо е необходим детокс на косата и скалпа?

Първата причина е не особено доброто качество на чешмяната вода. Метали, ръжда, хлор - тези елементи, вредни за косата, се съдържат в обикновената чешмяна вода.

Втората причина е натрупването, което стилизиращите продукти оставят върху косата: от балсами до гелове, мусове, лакове за оформяне.

Косата абсорбира всичко това и го натрупва. И колкото по-лошо е състоянието на косата, толкова повече вредни вещества може да поеме, тъй като тяхната структура е по-пореста.

Откъде знаеш, че е време за детоксикация?

Ако често използвате стилизиращи продукти (ежедневно), тогава няма съмнение, че веднъж месечно ще се нуждаете от дълбоко почистване.

Детокс за коса в действие:

Какво можете да направите, за да почистите косата си? Потърсете в специализираните магазини специален многоактивен концентрат, който ще се заеме с дълбоката регенерация на скалпа. Търсете активен комплекс, който да ексфолира горния рогов слой и да позволи на активните вещества от продуктите, използвани от вас, да проникнат по-ефективно в по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Детоксът в домашни условия може да се направи по няколко прости начина. Преди да използвате каквито и да е домашни и народни рецепти, първо трябва да направите тест за алергия. За да направите това, трябва да нанесете част от естествената съставка, която ще използвате върху малка част от кожата.

1. Глинени маски за детоксикация на косата

Глината е естествено вещество, което помага за абсорбирането на дълбоки наслоявания от скалпа и косата.

Можете да приготвите едновременно подхранваща и почистваща глинена маска. Разредете праха от синя глина с малко топла вода. След това добавете чаена лъжичка бадемово масло и няколко капки от любимото ви етерично масло. След като смесите добре всички компоненти, нанесете върху корените на косата за половин час. Изплакнете с топла вода.

2. Детокс със сол

Маските и скрабовете за коса на основата на солта също могат да почистят дълбоко скалпа ви и да излекуват косата ви. За най-добър ефект можете да прибавите и масаж на главата.

Смесете чаена лъжичка сол със супена лъжица затоплен зехтин. Добавете няколко капки етерично масло към сместа. След като се разтвори солта нанесете върху скалпа за 45 мин.

Такива процедури не се препоръчва да се извършват по-често от веднъж седмично. За да усилите ефекта, след тях не се препоръчва да използвате стилизиране в продължение на няколко дни и не боядисвайте косата си поне една седмица след това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com