Това са 10-те странни навика, които ни удължават живота

19073
Това са 10-те странни навика, които ни удължават живота
Снимка: iStock

Някои навици на пръв поглед са незначителни, но имат голямо влияние върху живота ни. Те може да са както вредни, така и положителни за нас. Днес ще се спрем на 10 навика, които може да ни помогнат за по-дълъг и щастлив живот. Нека ги видим:

Най-доброто време за сън е между 22 – 6 ч.

Според китайските лекари това е най-доброто време за сън, ако искаме дълъг живот. Между 21:30 и 1 сутринта организма се бори с токсините, натрупани в тялото. Черният дроб се регенерира в периода между 23-1 часа, а белите дробове – от 3 до 5 сутринта. Почистването на червата се случва от 5 до 7 сутринта.

Игнорирайте общественото мнение

Когато се притесняваме какво ще кажат хората, ние не развиваме потенциала си на 100%, премисляме всяка своя стъпка и на практика се погубваме. Така нещастието се настанява в живота ни, а за дълголетието знаем, че ни е нужен спокоен и щастлив живот.

Повече слънчеви бани

Витамин Д, който си набавяме предимно от слънцето, спомага за превенция от диабет и депресивни състояния. Според проучване, направено през 2016 г. хората, практикували слънчеви бани по 1 час дневно, са с 67% по-малко склонни към развиването на какъвто и да е вид раково образувание.

Търкайте зъбите си по-малко

Ако се къпете прекалено много на ден, може да премахнете най-горния слой на кожата си заради комбинацията от сапун и гореща вода. Той има защитна функция и е мазен, предпазва ни от външни влияния. Подбирайте щадяща  кожата козметика и не прекалявайте с къпането.
Освен това, зъболекарите споделят, че прекаленото търкане на зъбите уврежда емайла. Особено ако сте решили да ги почиствате непосредствено след хранене, тъй като някои видове храни омекотяват емайла, се създава предпоставка за нарушаване на зъбното ни състояние.

Яжте повече домати

Според проучване, ако към менюто ни се включи честата консумация на домати, рискът от сърдечно-съдови заболявания се редуцира с до 26%.

Идея в Дания: Работодател не може да пита кандидатите за служители на колко години са

Датското правителство, профсъюзите и местните власти се споразумяха за сделка, насочена към намаляване на недостига на работна ръка, ко...

Отървете се от будилника

Ако имате хипертония, е добре да премахнете всички уреди, които могат да предизвикат силен и неочакван шум, защото сте склонни да получите сърдечен удар от него. Такива са например алармите, таймерите, чайници със свирка и др. 

Яжте кората на хляба

Хлебната кора съдържа антиоксиданти, които имат защитни свойства от рак на дебелото черво и освен това почистват тялото от токсините.

Не докосвайте цигарите

Нуждата от сън зависи от възрастта

Заспал си на бюрото, дори след това, което смяташ за добра почивка през нощта? Вероятно си задаваш същия въпрос като много други: Колко...

Знаем, че тютюнопушенето е вредно за организма ни, но и да сме в такава среда без да сме пушачи също може да ни навреди. Не докосвайте цигарите, защото те съдържат малко количество полоний, олово и радий, които могат да достигнат до организма само при допир, въпреки незначителните си дози.

Танцувайте

Салсата е най-подходящият танц за укрепване на костите, подобряване функцията на белите дробове, справяне с астмата и нормализиране работата на кръвоносната система. Така определено удължаваме живота си.

Спете с мокри чорапи

При допира на мокрите чорапи с краката, те започват да се охлаждат и да изпращат полезни вещества до органите ни. А при последващото затопляне на краката, кръвоносните съдове започват да се разширяват, чрез което изхвърлят токсините от организма. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com