Това са ПЛОДОВЕТЕ, които детоксикират тялото ни след празниците

8659
Това са ПЛОДОВЕТЕ, които детоксикират тялото ни след празниците
Снимка: congerdesign / Pixabay

По време на празниците всеки от нас се отпуска малко или много и си позволява по-обилно хранене. Но това определено се отразява на теглото ни след почивните дни. Тялото ни е възможно да е задържало излишни мазнини, вода и др. течности, поради което се нуждае от детокс особено ако чувствате умора, подуване, наддаване и т.н.
А най-лесният и ефективен начин да пречистим тялото си е чрез пресни плодове. Ето и кои имат най-много свойства в тази насока:

Ябълки

Ябълките са сред най-разпространените плодове у нас и са богати на полезни хранителни вещества, витамини, минерали и др., както и на пектин. Пектинът има способността заедно с други вещества да премахва токсините от тялото, да подобри процесите на храносмилане и следователно да ни е от помощ, ако искаме да изгорим излишните килограми. Ако хапваме ябълки редовно, можем да намалим риска от развитието на хронични заболявания, рак, диабет и др.

Най-добрите лекове за прочистване на белите дробове

Белите дробове са изключително податливи на инфекции. Сред причините за това е вдишването на мръсен въздух и контактът с вируси. Друга ...

Цитруси – лимони, грейпфрут и др.

Цитрусите са богати на витамин С, който е мощен антиоксидант и спомага за снабдяването на организма с енергия и подсилването на имунитета. Ако искаме да пречистим тялото си след обилно хапване, е най-добре да заложим на лимона под формата на фрешове, в допълнение към чайове с мед и джиндифил и т.н.

Горски плодове

Тези плодове са сред най-малко калоричните, не съдържат много захари и са богати на фибри и витамин С. Някои от тях можем да открием пресни дори през зимния сезон. Консумирайте малини, боровинки, касис, ягоди, къпини, които участват в синтезирането на бутират – мастна киселина, която служи за изгарянето на излишните мазнини, както и за елиминирането на токсините от тялото. Също така бутиратът се грижи и за състоянието на микробиома ни.

Детоксикация с шарлан

Шарланът е наричан течно злато. В миналото се е правил от орехово масло. Днес шарланът е студено пресовано слънчогледово масло със спец...

Нар

Нарът е изключително полезен плод за сърцето, здравите, костите, холестерола. Освен това има силни противовъзпалителни и антибактериални свойства. Той е препоръчителен за консумация (без семената) в салати, под формата на фрешове в комбинация с други плодове и т.н. Богат е на витамин С и фибри и определено ще има ефект за детокс на организма.

Ананас

Ананасът е поредната добра алтернатива за детокс и елиминиране на мазнините, тъй като в състава му откриваме бромелаин – вещество, отговорно за правилното разграждане и смилане на протеините в организма. Освен това свойство, бромелаинът спомага и за намаляване на възпаленията и облекчаване симптомите на артрита. За да си набавите обаче максимално всички ползи от ананаса, ви съсветваме да го консумирате в пресен вид, а не консервиран и захаросан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com