Това са тайните на китайките, които винаги имат младежка кожа

1439
Това са тайните на китайките, които винаги имат младежка кожа
Снимка: iStock

Китайките често се възхищават на младежката си и сияйна кожа, която сякаш не се поддава на времето. Въпреки че генетиката играе важна роля, за неостаряващия им външен вид допринасят и културните практики, грижата за кожата и хранителните навици. Ето някои от тайните, които се крият зад младежката кожа на китайките:

Традиционна китайска медицина (ТКМ)

Китайските жени често включват принципите на традиционната китайска медицина в своите процедури за грижа за кожата. ТКМ набляга на баланса и хармонията в тялото, като се фокусира върху вътрешното здраве, за да се отрази на външната красота. Билки като женшен, годжи бери и зелен чай се използват често в средствата за грижа за кожата по ТКМ заради техните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които насърчават здравата кожа отвътре навън.

10 правила за красота и младост, които не всички знаят

Избор на хранителен режим

Китайската кухня е богата на плодове, зеленчуци и билки, които са полезни за кожата. Съставките като тофу, водорасли, гъби и различни зеленолистни зеленчуци са основни елементи в диетата им, като осигуряват основни хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти, които поддържат здравето на кожата и се борят със стареенето.

Хидратация

Пиенето на достатъчно количество вода е основен аспект на китайската грижа за кожата. Смята се, че хидратацията е от решаващо значение за поддържане на еластичността и гъвкавостта на кожата, както и за подпомагане на процесите на детоксикация. Китайските жени често избират билкови чайове или топла вода, напоена с резенчета лимон, джинджифил или цветове от хризантема, за да поддържат хидратацията и да насърчават сияйната кожа.

Слънцезащита

Защитата на кожата от вредните ултравиолетови лъчи е приоритет за китайските жени. Носенето на широкополи шапки, използването на чадъри и търсенето на сянка са обичайни практики за предпазване на кожата от увреждане от слънцето. Освен това много китайски продукти за грижа за кожата съдържат SPF, за да се предпазят от преждевременно стареене и пигментация, причинени от излагане на слънце.

Любопитни факти и критерии за женската красота

Щадящи практики за грижа за кожата

Китайските процедури за грижа за кожата обикновено включват нежни и подхранващи техники. Смята се, че масажите на лицето, при които се използват нефритени ролки или инструменти за гуаша, стимулират кръвообращението, подпомагат лимфния дренаж и подобряват усвояването на продуктите за грижа за кожата. Редовните сеанси по акупунктура или акупресура на лицето също са популярни за поддържане на младостта на кожата и намаляване на признаците на стареене.

Акцент върху естествените съставки

Китайските жени често отдават предпочитание на продукти за грижа за кожата, произведени от естествени съставки на растителна основа. Традиционни средства като перлена пудра, оризова вода и екстракт от семена на лотос са ценени заради подхранващите си свойства за кожата. Тези натурални съставки са нежни, но ефективни, като помагат за избистряне на тена, изравняване на тена и минимизиране на бръчките.

Управление на стреса

Стресът е признат за значителен фактор, допринасящ за стареенето на кожата в китайската култура. Практики като медитация, тай чи и цигун са възприети за насърчаване на релаксацията, намаляване на нивата на стрес и балансиране на енергийния поток в тялото, което от своя страна може да има положително въздействие върху здравето и жизнеността на кожата.

Китайските жени поддържат младостта на кожата си чрез холистичен подход, който включва ритуали за грижа за кожата, избор на диета и навици на живот, вкоренени във вековни традиции и мъдрост. Като се грижат за вътрешното и външното си благополучие, те са пример за непреходната красота, която се излъчва отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com