Това са заболяванията, при които човек се чувства като пиян

8723
Това са заболяванията, при които човек се чувства като пиян
Снимка: iStock/Guliver

Усещането да си пиян никак не е приятно, но това са последствия, за които човек не мисли, докато пие алкохол. Прекаляването с алкохола е вреден навик, който трябва да ограничим. Някои се справят, други не толкова. Има някои заболявания обаче, при което чувството е същото като да си под влияние на алкохола.

Съществуват няколко степени на опиянение: такава, при която алкохолът няма влияние, леко опиянение, средно опиянение, силно опиянение, тежко отравяне, смъртоносно отравяне. Тези степени се характеризират с определени симптоми.

При лекото опиянение се наблюдава характерно усещане в устата, зачервяване на кожата, блясък в очите, честа смяна на настроенията. Могат да настъпят сърцебиене, зачервяване на очите, обилно изпотяване.

При средното опиянение има завалено говорене, миризма на алкохол от устата, еуфорично настроение, нарушение на правила и норми, по-изострена смяна на настроения с по-силни емоции. Тук липсва и координирането на движения, човек трудно стои изправен, спи дълбоко, а на сутринта не помни какво е правил.

При силното опиянение миризмата на алкохол от устата е изключително силна. Наблюдават се проблеми с ориентацията, настроенията и психиката, бледа кожа, потене. Може да има хипотония или тахикардия.

Кои са заболяванията, при които човек се усеща като пиян?

Когнитивни нарушения – казано с други думи – деменция. Има различни причини, които могат да доведат до проблеми с мозъка. Симптомите се задълбочават постепенно. Често срещани причини са атеросклероза, болест на Алцхаймер, хипертония. Наблюдава се нарушение в паметта.

Нарушена функция на черния дроб – при чернодробната енцефалопатия се наблюдават нарушения, причинени от чернодробна недостатъчност, породена от хепатит. Може да бъде и заради цироза, която се развива вследствие на прекаляването с алкохола.

Инсулт – при него се нарушава кръвообращението в мозъка. Характерна е частичната или пълната парализа на лицето. Може да има проблем с преглъщането и висок холестерол.

Епилепсия – при нея човек получава пристъпи, които на пръв поглед не са причинени от нещо конкретно. Може да се появят болки в гърдите, мускулна слабост, прилошаване, нарушено обоняние, сънливост. При епилепсията първо се губи съзнание, след това се появяват гърчове по 13-20 секунди, а после по 2-3 минути. Може да се забележи пяна в устата и шумно дишане. След епилептичния пристъп човек не помни какво се е случило.

Отравяне с храна – то също прилича на опиянението. Може да вдигнете температура, да имате диария, да се чувствате объркани. Когато обаче се вземат мерки и организмът се пречисти, се наблюдава бързо възстановяване.

Статията има информативен характер. Ако забележите някои от горе посочените симптоми, веднага потърсете лекарска помощ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него

Прогонете и блокирайте вашите „приятели“, ако постоянно правят тези 8 неща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Хората с тази кръвна група са най-красиви
Хората с тази кръвна група са най-красиви

Кръвната група предопределя не само предразположеността към определени заболявания, но и физическата привлекателност. Това показва проучване,...