Този камък предсказва бъдещето

4897
Този камък предсказва бъдещето
Снимка: iStock/Guliver

Има един красив камък с поетично име - лунен камък. Той най-често е оцветен в бяло или синьо. Срещат се обаче кафяви, оранжеви или зелени лунни камъни. Има дори шарени, които наричат камъни дъга. От лунния камък правят бижута, заради красотата му, но той притежава и мистични качества.

В древни времена е бил символ на женското начало. Тъй като в него Луната е вложила силата си, той трябва да бъде носен от дамите, за да засили техните тайнствени възможности. Жриците са го използвали в древността за любовни магии, но и днес камъкът може да окаже влияние върху любовните дела на своите притежателки. Те ще се чувстват по-уверени в себе си и по-желани, а това неминуемо ще засили влиянието и обаянието им над околните.

Лунният камък има и друга способност - той смекчава колебанията и влияе на настроенията на женската природа. Много добре е да се носи преди менструалния цикъл, защото влияе благоприятно на предменструалния синдром.

Хематит - магическият камък , който защитава от злини

Вярва се, че този природен дар балансира добре психиката и физиката на жената. Затова успешно може да излекува всяко наранено женско сърце. Добре е тези дами да го насят на верижка на врата.

При безсъние и проблеми със съня трябва да се ползва камъка за добър и спокоен сън. По това време може да сънуваме и пророчески сънища, защото този камък наистина е с магически сили. В древни времена са го ползвали, за да предсказват бъдещето, а днес засилва интуитивните възможности на жената, надарена поначало с по-силна интуиция, отколкото силния пол. С негова помощ ще правим по-правилен избор и ще избягваме трудните ситуации.

Как да изберем естествен камък за интериори и екстериори

Този камък е силикат и е уникален на вид, затова няма как да се сбърка с друг. Всяка дама, която носи адулар, както е другото название на лунния камък няма да остане незабелязана. Избират го и го носят преди всичко темпераментните сред тях, защото им помага да контролират добре емоциите си и те го разбират интуитивно.

Камъкът е подходящ при жени, които страдат от отоци на краката или задържат вода. Според лечителите бременните и скорошните родилки трябва да го ползват за възвръщане на предишната си физическа форма.

Има и теория, че лунният камък засилва процесите на метаболизма и затова препоръчват да се носи при провеждане на диети и хранителни режими за отслабване, за да се засили ефекта от гладуването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com