Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

13429
Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка
Снимка: iStock

Бих искал котката да живее дълго време и да угоди на собствениците си, поне само с присъствието си в къщата. Ветеринарен лекар обясни как да гарантирате, че вашият домашен любимец ще остане здрав и жизнен в продължение на много години.

Удължава живота на котките

Според лекар, експериментът е доказал, че ако в къщата има възрастна котка, която започва да остарява - движи се по-малко, храни се лошо, боледува, тогава освен да лекувате животното, е важно да вземете и млад домашен любимец.

Първоначално тази идея може да предизвика объркване и да създаде редица проблеми: старата котка не е задължително да приеме новото коте и дори може да му съска и да се бие. Но с течение на времето връзката може да се подобри и в крайна сметка това ще удължи живота на една възрастна котка с години.

Как да разберете, че котката ви се усмихва

Експерт отбелязва, че едно младо коте наистина може да внесе активност в живота на по-възрастна котка, но всъщност всяка ситуация е уникална.

Зоопсихологът предупреждава за възможни негативни последици за животното, като например стрес при възрастна котка заради прекомерно внимание от страна на бебето. Възрастната котка може да страда от активността на коте, което не разбира какво е възможно и какво не, и в резултат на това става по-малко активен, криейки се от младия „боец“, за да не попадне в зоната на неговия внимание.

За да постигнете баланс, се препоръчва да изберете по-малко активно коте, не забравяйте да играете с него сами и да не го оставяте само с възрастния домашен любимеци, което е важно, осигурете лично пространство за почивка на възрастната котка, без да бъде обезпокоявана от котето.

Учени: Хората над тази възраст НЕ трябва да имат котка у дома

Тези котки живеят дълго време

Бяха посочени четири навика на собствениците, чиито котки живеят до дълбока старост.

·       Изборът на правилната храна. Важно е продуктът да има витамини и минерали, както и здравословни мастни киселини.

·       Редовни посещения при ветеринарен лекар. Навременното посещение при лекар ще помогне за идентифициране на артрит и бъбречна недостатъчност на ранен етап.

·       Проследяване на състоянието на зъбите. Плаката и пародонтозата водят до лошо здраве и влошаване на общото състояние на животното

·       Редовна физическа активност. С възрастта домашният любимец става мързелив, но това не означава, че вече не се нуждае от игри. Спомнете си какво харесва вашата котка - топки, мишки, лъкове, други играчки? Забавлявайте вашия домашен любимец, опитайте се да го накарате да се движи колкото е възможно повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com