Трик за отглеждане на хубави домати

21445
Трик за отглеждане на хубави домати
Снимка: Pixabay

Не всеки от нас има вила и може да се наслади на лукса да има своя зеленчукова градина. Но определено всички обичаме да похапваме пресни зеленчуци. Лятото можете да се нагледате на разсади по терасите на апартаментите. Няма нищо лошо в това, но не винаги резултатът е добър. Все пак не се отчайвайте, ако не ви се е получило. В следващите редове ще споделим с вас успешен метод, с който можете да се сдобиете с чудесни разсади.

Работата при него започва от есента. Доматите се засаждат малко преди почвата да започне да замръзва. Това ви помага да получите качествени разсади. След това на пролет ги засаждате в лехи, като спазвате всички правила за грижа на растенията.

Ако искате да подобрите вкуса на домата, ръснете от тази подправка при засаждане

Няма по-хубаво от това да отглеждаме храната си сами. Градинските домати са толкова сочни, вкусни и ароматни, че трудно бихме могли да ...

Засаждането на растенията може да стане с цели плодове или семена. Изборът на система се обуславя и от мястото, където живеете, както и от сорта домати. За да знаете кой метод е най-подходящ, направете експеримент на малко парче земя. За следващият сезон вече ще имате ясна представа кой метод е най-удачният.

Разсад, който е отглеждан директно върху почвата зимата, има редица плюсове пред този, който е бил отглеждан на прозореца. Сред тях са устойчивост на ниски температури, Нямате нужда от дълбок разсад до момента на засяване в почвата. Той е здрав и може да ви даде доста повече плодове от обикновения. Има и имунитет срещу гниенето и различни болести. Разсадът не се разтяга, както е този на прозореца и не се нуждае от специални грижи. Методът е подходящ за тези, които не се страхуват да експериментират и искат да имат здрава реколта.

Ако ще засадите семена, то направете лехи в мястото, което сте решили. Не е нужно да ги накисвате, като така ще оцелеят само най-силните екземпляри. За да ги предпазите от замръзване, покрийте леглото със смърчови клони. Хубаво е да маркирате тази информация, тъй като то пролетта най-вероятно ще сте я забравили.

При засаждането на доматите с цели плодове е още по-лесно. Направете дупчици и в тях поставете половинки от плодовете. Покрийте леглото с компост и смърчови клонки, за да не замръзне през зимата. Когато го махнете на пролет, разсадът бързо ще започне да расте.

Методът зависи и от това къде живеете. Ако не сте сигурни, че доматите ще оцелеят в района ви, то започнете с такива, които са устойчиви на ниски температури. Погрижете се добре и за изолацията на леглата. Ако сте направили всичко, както трябва, ще имате здрави разсади и богата реколта.

 

Как да изберем перфектните домати?

Дори в сезона на доматите ни се случва да купим такива, чийто вкусови качества не ни удовлетворяват. Спазвайте тези препоръки и ще избе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com