Трикове, с които да ядете по-малко и да не огладнявате

2458
Трикове, с които да ядете по-малко и да не огладнявате
Снимка: https://pixabay.com

Безброй са хората, които постоянно се подлагат на строги и нездравословни диети за понижаване на телесната маса, но без успех. Това е така, защото всеки търси бързите резултати, които обаче не се задържат дълго. Време е да се обърнем към здравословното хранене, да научим основните принципи и да съумеем да се справяме и да контролираме глада си. Ето няколко съвета от нас, които ще ви помогнат да се чувствате сити с по-малко количество консумирана храна:

Приемайте повече вода

Добрата хидратация е важна не само за отслабването, но и за правилното функциониране на процесите в организма ни. Водата ни държи сити за по-дълго време и заема доста сериозна част в стомаха ни. За да приемате по-малко храна, изпийте чаша вода 20 мин преди самото хранене.

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете само веднъж на ден?

Храненето само веднъж на 24 часа изглежда като мисия невъзможна, но много хора го практикуват. Този тип диета е известна като OMAD (one...

Дъвчете по-дълго храната си

На тялото му отнема време да изпрати сигналите за ситост до мозъка, така че сме склонни да консумираме по-големи от нужните количества храна. Дъвчете бавно и не бързайте да приключите с обяда например, по този начин ще си спестите риска от преяждане и излишните калории.

Консумирайте храната съзнателно

Когато сядате на масата, за да се храните, фокусирайте се единствено върху процеса на хранене. Изключете всички разсейващи устройства – телевизор, телефон и т.н. Когато има неща, които ви разсейват от храненето, рискувате да не усетите консумираното количество и отново да хапнете повече от необходимото.

Обичайте се

Как да се храним по-малко, но същевременно да не сме гладни

Храненето е много важен процес за човека, защото чрез него ние набавяме на тялото си необходимите му хранителни вещества, витамини, мин...

Важно е да не се самобичувате, че сте с надномерно тегло, че не харесвате тялото си, че сте се поддали на изкушението в даден момент. Подхождайте с внимание и любов към себе си, защото това влияе на само на психиката, но и на физическото ви състояние. Когато се мотивирате, вярвате в себе си и се подкрепяте – имате по-сериозни причини да създадете най-добрата версия на себе си и няма да се откажете толкова лесно.

Премахнете всички вредни храни от дома си

Добре е покрай вас да няма вредни и сладки изкушения, които постоянно да ви примамват към тях. Много по-трудно и психически натоварващо е да спазвате определени ограничения и диета, ако хладилникът ви е пълен с любимите ви нездравословни храни.

Подготвяйте сами храната си

Както можете да подготвите храната си за цялата седмица, така е и добре тя да бъде приготвена изцяло от вас – по този начин ще сте сигурни, че е здравословна, истинска и качествена. Така по-лесно следите приетите калории и калорийната стойност на всяко ястие. Освен това ще сте горди и удовлетворени от резултатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Трябва ли жената първа да пише съобщение на мъжа?

Как да различаваме любовта от привързаността: съвет на психолог

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com