Трикове, с които да си пробиеш място в работата

1448
Трикове, с които да си пробиеш място в работата
Снимка: iStock/Guliver

Когато светът на бизнеса започне да се управлява от нови модели на управление и изкуственият интелект и автоматизацията го променят завинаги, лозунгът „човек се учи през целия си живот“ се превръща в постоянен девиз на икономистите. В следващата статия ще научите как да развиете професионални компетентности и да не бъдете изоставени на пазара на труда.

Над 80% от управляващите директори твърдят, че необходимостта от развиване на компетентности е най-голямото им предизвикателство. Изследванията на служителите показват, че възможностите за развитие са се превърнали във втория по важност фактор за удовлетвореност от работата (веднага след удовлетворението от работата).

Най-първичните ни инстинкти апелират към желанието ни да се учим. Благодарение на тях ние постоянно търсим начини да се справим по-добре. Инстинктът ни казва да подобряваме и увеличаваме резултатите си от представянето си на работното място и как да израстваме професионално.

5 начина как да направим работното място по-приятно

Едва ли има много хора, които обичат да ходят на работа. В тази статия ще споделим шест ценни съвета за това как да направите работното...

1. Всеотдайност на работното място

Бъдете активен слушател по време на срещи и ежедневна работа. Това отношение има много предимства. Едно от предимствата му е повишената способност за учене

и развитие на компетентности. Не се ограничавайте само до знания за обхвата на задълженията, които знаете. Опитайте се да научите колкото се може повече подробности.

Ако се интересувате от придобиване на клиенти, научете колкото е възможно повече за продукта или услугата, които продавате. Поискайте обратна връзка за действията, които предприемате.

2. Поддържайте списък с теми, които да научите

65% от учениците биха работили през лятото в голяма международна компания

65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция в голяма международна компания. Това показват данните от анкетно проучване, ...

С всеки изминал ден ще изпитвате все повече и повече възможности за учене, докато накрая не останете без свободно време за огромното количество информация, която тече. Често ще трябва да се откажете от четенето на тази много интересна статия, защото просто сте заети с нещо друго.

Не се притеснявайте, че това е нормално. Това обаче не означава, че трябва да загубите възможността. Запазете списък с термини, практики, мисли и речник за по-късно. Ще се върнете при тях, когато можете да се фокусирате повече. Някои от инструментите, които съм описал в инструментариума на съвременен мениджър, могат да ви помогнат да преодолеете подобни проблеми .

3. Добавете ежедневно учебно време към работния си график

Нека всички знаят колко е важно за вас да се научите и да намерите време за това, поне половин час на ден. Планирайте проучвания, направете списък със задачи и ги проверявайте последователно, когато сте готови. Абонирайте се за малък брой висококачествени бюлетини. Не забравяйте да ги избирате внимателно, защото понякога наистина може да сте близо до заглушаване на кутията ви с безполезно съдържание. Съобразете съдържанието с вашата индустрия, предпочитания, роля и личност.

Това са само 3 елементарни метода, които могат да променят отношението ви към развитието на уменията и които ще ви помогнат за професионалното ви израстване във вашата фирма или компания. Нали все пак и вашите шефове са тръгнали от тук?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com