Трите най-добри съставки за детокс на кожата

5686
Трите най-добри съставки за детокс на кожата
Снимка: iStock/Guliver

Детоксикацията на кожата се основава не само на естествения процес на циркулация, въпреки че осигурява правилното снабдяване с хранителни вещества и изтичането на нежелани крайни продукти, но и на неутрализирането на вредни съединения.

Основи на правилната детоксикация

1. Тайната на пилинг

Пилингът е идеалното решение за подобряване на кръвообращението и подготовка на кожата за по -нататъшни лечения . Пилингът незабавно премахва мъртвите кожни клетки, които правят кожата на лицето да изглежда сива, уморена и груба. По-добре е да използвате нежен препарат за кожата на лицето. Достатъчно е да нанесете скраба върху лицето и след това да масажирате лицето, шията и деколтето с пръсти. Подобна процедура подобрява кръвообращението и по този начин - спомага за прочистването на клетките от натрупаните токсини.

2. Минерална детоксикация на лицето

Съставките, съдържащи се в морските водорасли, имат благоприятен ефект върху кожата ни. За да изглежда млад и сияен, се нуждае от значително количество антиоксиданти, които представляват бариера срещу вредното въздействие на свободните радикали. Те също стимулират производството на колагенкоято е отговорна за стегнатата и еластична кожа на лицето. Те също се грижат за правилното управление на водата в тялото ни. Натрупването на токсини насърчава натрупването на вода, вследствие на което кожата на лицето изглежда подпухнала. Бета-каротинът, селенът и аминокиселините помагат за предотвратяване на стареенето на кожата. Лечението с използване на подмладяващи маски за лице от водорасли, както и маски с кал, осигурява на кожата ни необходимите фактори, благодарение на които тя ще стане правилно овлажнена и изгладена. Маските могат да намалят видимостта на бръчките, а също така да предотвратят появата на нови. След процедурата може да се почувстваме така, сякаш сме загубили няколко години.

3. Детокс "върху чинията"

Козметичната детоксикация подмладява кожата, но процедурите не са всичко - диетата също е много важна . Вместо кафе, нека да изпием чаша зелен чай или сами да си приготвим напитка, която ще ни помогне да премахнем токсините от тялото. Нуждаем се от минерална вода, джинджифил, лимон, краставици, а също и листа от мента.Нарежете джинджифила и краставиците. Изстискваме лимоновия сок и разкъсваме листата мента с ръце. Всичко това се залива с минерална вода и се оставя в хладилника за минимум 3 часа. Добре е да пиете такава напитка сутрин веднага щом се събудите. През деня нека да пием много вода - ако не сме убедени в вкуса й, добавете към нея лимонов сок. Благодарение на това ние ефективно изхвърляме токсините от тялото и хидратираме кожата на лицето, което ще ни се отплати с красив външен вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Знаете ли как се плете кръгъл козунак?

Защо се боядисват яйцата в четвъртък преди Великден?

Боядисване на яйца 2024 – пълно ръководство от А-Я

Защо задължително се яде агнешко месо за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com