Ученик: "Ако Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси"

66029
Ученик: "Ако Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси"
Снимка: БГНЕС

Единайсетокласник от Благоевград остави без думи учителката си по литература. Пред целия клас той изрекъл  "Ако Левски беше жив днес, сам щеше да се обеси". На свой ред учителката му написала двойка и го накарала да напусне часа.

Учениците имали за задача да научат наизуст стихотворението на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски" по повод отбелязването на 142-годишнина от смъртта му. Единайсетокласникът научил стихотворението, но категорично отказал да го рецитира пред класа.

Продуцентът на "Дякон Левски": Никоя партия не е плащала за филма

1 стотинка не съм получила от партия за финансирането на „Дякон Левски". Филмът е 100% финансиран с мои средства, заяви пред Нова...

- Няма да го кажа, тъй като ме е срам да рецитирам нещо толкова велико с оглед на факта в каква държава живеем. Ако Васил Левски беше жив днес, той сам щеше да се обеси.

Стъписаната учителка не могла да повярва на чутото. Тя се изненадала още повече, когато друг негов съученик без притеснение се провикнал „Госпожо, защо ни карате да учим такива неща? Васил Левски е голям българин, неговото дело е велико, но то е несъвместимо с живота, който живеем. Можем да рецитираме всичко за него, ако жертвата му си струваше”, допълнил той.

Двамата получили двойки и били изгонени от час, за да може урокът да бъде проведен спокойно.

Ивайло е един от отличниците в класа, той е сред децата, които почти никога не създават проблеми. „Винаги е тих и скромен, до момента не си е позволявал подобни коментари в никой час. Когато колежката ни каза за какво всъщност става въпрос, всички много се учудихме”, казаха негови преподаватели.

Община Несебър отбеляза 142 години от безсмъртието на Апостола

Община Несебър отбеляза 142 години от гибелта на Апостола на свободата-най-светлата личност в българската история. Тъжната дата бе поче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...