Южна Корея наложи на Google и Meta глоба от 72 милиона долара за нарушаване на законите за поверителност на страната

1051
Южна Корея наложи на Google и Meta глоба от 72 милиона долара за нарушаване на законите за поверителност на страната
Снимка: iStock

Google беше глобен с 50 милиона долара, докато Meta беше глобен с 22 милиона долара. И двете компании също бяха инструктирани да преначертаят как функционират техните опции за поверителност в Южна Корея.

PIPC на Южна Корея или Комисията за защита на личната информация, клон на правителството, който е натоварен със защитата на личната информация и законите за поверителност в страната, наложи редица глоби и санкции на Google и Meta за нарушения на законите за поверителност на страната.

Глобите са общо 100 милиарда корейски вона или приблизително 72 милиона долара. Google получи по-голям удар с глоба от 69,2 милиарда корейски вона или около 50 милиона долара, докато Meta беше глобена с 30,8 милиарда корейски вона или приблизително около 22 милиона долара. Двете компании бяха обвинени, че не са получили законно съгласие, преди да съберат потребителска информация чрез уебсайтове и приложения на трети страни.

Facebook сменя името си на Meta

Южнокорейският PIPC установи, че Google не е информирала потребителите, че ще събира и използва данните за поведението на потребителите. Google също беше наказан за това, че зададе избора по подразбиране на „съгласен“, като същевременно затрудни потребителите да се откажат от събирането на данни, като скри другите опции зад бутона „Още опции“. PIPC отбеляза, че това е в контраст с това, което европейските потребители виждат.

Meta, известна преди като Facebook, от друга страна, започна да моли южнокорейските потребители да приемат актуализираната политика за поверителност до 8 август или ще загубят достъп до своите акаунти във Facebook и Instagram на 9 август. Това беше действието, което накара южнокорейския PIPC да разгледа отблизо операциите на Meta в страната.

Създателят на "метавселената" отрече да има нещо общо с Фейсбук

Междувременно Meta и Google заявиха, че ще предприемат необходимите стъпки, за да оспорят решението на PIPC. В изявление, публикувано до определени медии, Мета каза: „Въпреки че уважаваме решението на PIPC, ние сме уверени, че работим с нашите клиенти по законово съвместим начин, който отговаря на процесите, изисквани от местните разпоредби. Като такива, ние не сме съгласни с решението на комисията и ще бъдем отворени за всички опции, включително да поискаме решение от съда."

Говорител на Google каза, че не е съгласен с констатациите на корейския PIPC и ще преразгледа писменото решение, след като получи копие от него. Говорителят добави още: „Винаги сме демонстрирали нашия ангажимент да правим текущи актуализации, които дават на потребителите контрол и прозрачност, като същевременно предоставяме възможно най-полезните продукти. Ние оставаме ангажирани да се ангажираме с PIPC, за да защитим поверителността на южнокорейските потребители.“

Освен плащането на глобата, Google и Meta също бяха накарани да преработят своите диалози за съгласие и да ги формулират по начин, който отговаря на законите за поверителност на Южна Корея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com