Умереното пиене е здравословно

20989
Умереното пиене е здравословно

По празниците обикновено се прекалява с храната и алкохола, като и двете (особено второто) не са полезни за здравето. Учени от Илинойс обаче твърдят, че алкохолът в малки дози е много полезен, съобщи БГНЕС.

Спиртните напитки в ограничено количество насърчават загубата на тегло. Изследванията показват, че жените, които пият по две чаши вино на ден е с 30% по-малко вероятно да бъдат с наднормено тегло, тъй като алкохолът стимулира изгарянето на калории. На второ място той ни прави и по умни. Установено е, че хората, които пият по литър бира на ден попълват тест за интелигентност с 40% повече верни отговори.

В Беларус погват със закон пияниците

В Беларус ще задължат със закон гражданите, чието здраве е пострадало в следствие на злоупотреба с алкохол, да заплащат на държавата ра...

Освен това замайващите напитки предпазват от пневмония. Полза има и за кожата, особено от червеното вино, което съдържа съединение, предпазващо кожата от вредното въздействие на слънцето. Алкохолът също така насърчава производството на естроген и други хормони от съществено значение за здравината на костите.

И накрая алкохолът в умерени дози насърчава дълголетието. Сред любителите на виното има по-ниски нива на смъртност, отколкото при обичащите бира или ликьори, показва изследване на специалисти от Харвардското медицинско училище.

Редактор: Надежда Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com