X
 
 

В този случай преумората може да е опасна за здравето

684 0
В този случай преумората може да е опасна за здравето
Снимка: iStock/Guliver
Хората, които са преуморени по време на работа, са изложени на по-голям риск от развитие на заболявания на очите, ендокринната и сърдечно-съдовата системи. Това казаха пред РИА Новости експерти от Северозападния научен център по хигиена и обществено здраве.

В проучването на центъра са участвали 1,7 хиляди души. Оказа се, че около половината жени и една трета от мъжете, които се чувстват хронично уморени на работното си място за повече от 24 часа седмично, са изложени на риск от сериозни здравословни проблеми, предаде БГНЕС.

6 признака, че сте прекалено изтощени

В живота на всеки един човек има периоди, в които той се чувства зле, прекалено стресиран е и дори понякога обезнадежден. Тези периоди ...

Като основна причина за тяхната умора участниците в проучването посочват най-често интензивността и динамиката на работата. Преумората се влияе от фактори като емоционален стрес, свързан с поемане на отговорности, зрително и психическо внимание. Оказа се, че служителите с индикатор за "тежка" умора боледуват средно 24,9 дни в годината.

Сред професиите с най-висок риск от професионална умора са лекари, медицински сестри, учители и офис работници.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители